• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bezelye konservelerinde işleme ve depolama aşamalarında meydana gelen duyusal fiziksel ve kimyasal değişmeler üzerine bir araştırma / Sevil Kanık; Danışman Ayşe Erkut

Date

1993

Author

Kanık, Sevil

Metadata

Show full item record

Abstract

Bu çalışma bezelye konservesinde işleme ve depolama aşamalarında meydana gelen fiziksel değişmeleri ve besleyici madde kayıplarını belirmek amacıyla yapılmıştır.Bezelye konservesinde işleme şartlarının ve depolama süresi uzunluğunun etkilkerinin araştırması için aşağıdaki işlemler uygulanmıştır: a-Bezelyenin farklı sürelerde haşlanması -5 dakika,10 dakika b-4 tip dolgu sıvısının kullanılması c-Sterilizasyon -yüksek sıcaklıkda kısa süreli, düşük sıcaklıkta uzun süreli d-Depolama süresince konservelerde meydana gelen değişmeler. Çalışma sonucunda 5 dakika haşlanmış; % 1 tuz %1 şeker veya %1tuz % 0.5 sitrik asit içeren dolgu sıvılarıyla doldurulmuş;110 C'de 25 dakika sterilize edilmiş örnekler duyusal değerlendirme ve bileşim yönünden daha üstün bulunmuştur.

URI

http://libra.omu.edu.tr/tezler/37072.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/26614

Collections

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.