Bezelye konservelerinde işleme ve depolama aşamalarında meydana gelen duyusal fiziksel ve kimyasal değişmeler üzerine bir araştırma / Sevil Kanık; Danışman Ayşe Erkut
Abstract
Bu çalışma bezelye konservesinde işleme ve depolama aşamalarında meydana gelen fiziksel değişmeleri ve besleyici madde kayıplarını belirmek amacıyla yapılmıştır.Bezelye konservesinde işleme şartlarının ve depolama süresi uzunluğunun etkilkerinin araştırması için aşağıdaki işlemler uygulanmıştır: a-Bezelyenin farklı sürelerde haşlanması -5 dakika,10 dakika b-4 tip dolgu sıvısının kullanılması c-Sterilizasyon -yüksek sıcaklıkda kısa süreli, düşük sıcaklıkta uzun süreli d-Depolama süresince konservelerde meydana gelen değişmeler. Çalışma sonucunda 5 dakika haşlanmış; % 1 tuz %1 şeker veya %1tuz % 0.5 sitrik asit içeren dolgu sıvılarıyla doldurulmuş;110 C'de 25 dakika sterilize edilmiş örnekler duyusal değerlendirme ve bileşim yönünden daha üstün bulunmuştur.
Collections
- Öksüz Koleksiyonu [714]