Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorÜstün, N.Şule
dc.contributor.authorGençcelep, Hüseyin
dc.date.accessioned2020-07-21T21:31:14Z
dc.date.available2020-07-21T21:31:14Z
dc.date.issued1995
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/37199.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/26611
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1995en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 37199en_US
dc.description.abstractSamsun piyasasından satın alınan 50 süzme bal örneğinin bazı fiziksel ve kimyasal analizleri yapılmıştır. Bu balların 44 tanesi süzme çiçek balı, 6 tanesi de süzme çam balıdır. Satın alınan ballarda rutubet miktarı, kül miktarı, nişasta aranması, ticari glikoz aranması, suni boya aranması, viskozite tayini, toplam şeker tayini, invert şeker tayini, sakkaroz tayini, suda çözünmeyen katı madde tayini, formol sayısı tayini, diastaz sayısı tayini, hidroksimetil furfurol tayini, polen aranması, pH ve asitlik tayinleri yapılmıştır. Bu tayinlerin sonucunda örneklerin bazılarının yasal sınırlamalara uymadığı görülmüştür.en_US
dc.formatV, 60 y. : çizelge ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda -- Analizen_US
dc.subjectGıda -- Mikrobiyolojien_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS G324s 1995en_US
dc.titleSamsun piyasasından alınan süzme balların niteliklerinin incelenmesi / Hüseyin Gençalp; Danışman N. Şule Üstün.en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster