Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorÖztek, Latif
dc.contributor.authorGürakan, İ.Bahtiyar
dc.date.accessioned2020-07-21T21:31:13Z
dc.date.available2020-07-21T21:31:13Z
dc.date.issued1992
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/37219.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/26610
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1992en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 37219en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, Eylül 1990'dan Eylül 1991'e kadar Samsun'da tüketime sunulan sade dondurmaların bazı nitelikleri belirlenerek bunların gıda maddeleri tüzüğü ve dondurma standardına uygunluğu incelenmiştir.Araştırma materyalini oluşturan 62 sade dondurma örneğinde duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik azalizler yapılmıştır.Elde edilen sonuçlar ortalama değerler olarak ;duyusal özelliklerde 15 puan üzerinden 11.189 puan, kurumadde miktarı %36.204, yağ miktarı %2.331, toplam şeker miktarı %29.222, invert şeker miktarı %3.306, sakkaroz miktarı %24.643, protein miktarı %3.274, kül miktarı %0.709, asitlik derecesi %0.187 ve kabarma katsayısı ise 0.981'dir.Fosfotaz testi sonuçları tüm örneklerde negatif çıkmıştır.Toplam bakteri sayısı ise gramda 50.007 adet olarak belirlenmiştir.İncelenen örneklerin duyusal özellikler bakımından %80.65'inin,kurumadde miktarı bakımından %87.10'unun, toplam şeker miktarı bakımından tamamının, kabarma katsayısı bakımından %98.39'unun ve fosfataz testi bakımından tümünün standarda, yağ miktarı bakımından da örneklerin %38.71',inin standart ve tüzüğe uygun olduğu tespit edilmiştir.Örneklerin toplam bakteri sayısı yönünden %81.48'inin ve koliform grubu bakteri varlığı yönünden de %35.48'inin standarda uygun olduğu belirlenmiştir.en_US
dc.format[5], 79 y. : çizelge ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDondurmalaren_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS G978s 1992en_US
dc.titleSamsun il merkezinde tüketime sunulan sade dondurmaların duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri üzerinde bir araştırma / İ. Bahtiyar Gürakan; Danışman Latif Öztek.en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster