• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Samsun il merkezinde tüketime sunulan sade dondurmaların duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri üzerinde bir araştırma / İ. Bahtiyar Gürakan; Danışman Latif Öztek.

Tarih

1992

Yazar

Gürakan, İ.Bahtiyar

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada, Eylül 1990'dan Eylül 1991'e kadar Samsun'da tüketime sunulan sade dondurmaların bazı nitelikleri belirlenerek bunların gıda maddeleri tüzüğü ve dondurma standardına uygunluğu incelenmiştir.Araştırma materyalini oluşturan 62 sade dondurma örneğinde duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik azalizler yapılmıştır.Elde edilen sonuçlar ortalama değerler olarak ;duyusal özelliklerde 15 puan üzerinden 11.189 puan, kurumadde miktarı %36.204, yağ miktarı %2.331, toplam şeker miktarı %29.222, invert şeker miktarı %3.306, sakkaroz miktarı %24.643, protein miktarı %3.274, kül miktarı %0.709, asitlik derecesi %0.187 ve kabarma katsayısı ise 0.981'dir.Fosfotaz testi sonuçları tüm örneklerde negatif çıkmıştır.Toplam bakteri sayısı ise gramda 50.007 adet olarak belirlenmiştir.İncelenen örneklerin duyusal özellikler bakımından %80.65'inin,kurumadde miktarı bakımından %87.10'unun, toplam şeker miktarı bakımından tamamının, kabarma katsayısı bakımından %98.39'unun ve fosfataz testi bakımından tümünün standarda, yağ miktarı bakımından da örneklerin %38.71',inin standart ve tüzüğe uygun olduğu tespit edilmiştir.Örneklerin toplam bakteri sayısı yönünden %81.48'inin ve koliform grubu bakteri varlığı yönünden de %35.48'inin standarda uygun olduğu belirlenmiştir.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/37219.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/26610

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.