Yazar "Mortaş, Mustafa" için listeleme
-
Krem bal üretim parametrelerinin optimizasyonu / Mustafa Mortaş; tez danışmanı Fehmi Yazıcı
Mortaş, Mustafa (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Kuru Üzümlerin Furfural İçerikleri ile Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Bu çalışmada paketlenmiş / paketlenmemiş kırmızı (red globe) ve beyaz (sultana) kuru üzümlerin furfural içerikleri RP-HPLC-DAD ile araştırılmış ve ayrıca furfural oluşumu ile ilgili bazı fiziksel ve kimyasal özellikler de ... -
Standart 5-hidroksimetilfurfural (5-HMF) tayin yönteminde kullanılan ısıl işlem ve asit uygulamasının etkisinin belirlenmesi / Mustafa Mortaş; danışman Fehmi Yazıcı
Mortaş, Mustafa (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)… -
Ultrases ve homojenizasyon işlemlerinin kenevir sütünün fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisi
Gram, Sinan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)Kenevirin (Cannabis sativa L.) endüstriyel kullanımının içinde kenevir tohumu ürünleri de yer almakta olup kenevir sütü söz konusu ürünler içinde sıralanabilmektedir. Kenevir sütü bir suda yağ emülsiyonudur ve bu tür ...