Yazar "Koca, İlkay" için listeleme
-
Bazı yenilebilir bitkilerin skopoletin içeriği / Damlanur Kübra Çakır ; danışman İlkay Koca.
Çakır, Damlanur Kübra (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Böğürtlen (Rubus L.) meyvesinden derin ötektik çözücüler ile antosiyaninlerin ekstraksiyonunun optimizasyonu ve saflaştırılması
Zannou, Oscar (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Doğal derin ötektik çözücüler (NADES'ler), fenolik bileşiklerin ekstraksiyonu için kullanılan yeni yeşil çözücülerdir. Bu çalışmanın amacı, farklı NADES'lerle böğürtlenden pigment eldesi ve karakterizasyonudur. Bunun için ... -
Çakal (prunus spinosa L.) karaca (prunus domestica L.) ve üryani (prunus domestica L.) eriklerinin fiziksel, kimyasal ve antioksidan özellikleri / Berat Özzengin; tez danışmanı İlkay Koca
Özzengin, Berat (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Farklı tuz konsantrasyonunda turşuya işlenen şalgamın (brassica rapa L.) duyusal, tekstürel ve antioksidan özellikleri / Nour Safi ; Danışman İlkay Koca.
Safi, Nour (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)… -
Farklı yöntemlerle fındık zarından antioksidan ekstraksiyonunun optimizasyonu / Halil İbrahim Odabaş; tez danışmanı İlkay Koca
Odabaş, Halil İbrahim (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)… -
Gelincik bitkisinin (Pupaver rhoeas L.) taç yapraklarından ultrason destekli ekstraksiyon yöntemiyle fenolik bileşiklerin eldesinin optimizasyonu / Gözde Bediz ; Danışman İlkay Koca.
Bediz, Gözde (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)… -
Glutensiz tarhana üretiminde kinoa (Chenopodium gulnoa) kullanımı / Sebiha Kıtan ; Danışman İlkay Koca.
Kıtan, Sebiha (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Gülfatma (Alcea apterocarpa) çiçeğinden biyoçözücülerle pigment eldesinin optimizasyonu
Özkan, Ayşegül (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Türkiye'de doğal olarak yetişen ve Malvaceae familyasına ait olan gülfatma çiçeği (Alcea apterocarpa) uzun yıllardır halk arasında birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bu çalışma, gülfatma çiçeğinden yenilebilir, ... -
Karayemişin (laurocerasus officinalis roem.) bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerine kurutmanın etkisi / Gökhan Gül; tez danışmanı İlkay Koca
Gül, Gökhan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Kastamonu yöresinde yetiştirilen siyez (triticum monococcum L.) buğdayının bazı kalite özellikleri ile bazlama ve erişte yapımında kullanımının araştırılması / Burcu Emeksizoğlu; Danışman İlkay Koca.
Emeksizoğlu, Burcu (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Kuşburnu pulpu üretiminde antioksidan özelliklerin değişimi / Hatice Yolcu; Danışman İlkay Koca
Yolcu, Hatice (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)Kuşburnu, ülkemizde doğal olarak yetişen meyvelerden biridir. Kuşburnu, askorbik asit, toplam fenolik ve karotenoid bileşikler gibi doğal antioksidanlarca zengindir. Bu meyve daha çok marmelat, nektar ve kuşburnu çayına ... -
Kırmızı biber salçası üretimi artıklarından ultrason ve süperkritik akışkan akstraksiyon yöntemleri ile antioksidan eşdesinin optimizasyonu / Özge Tuna ; Danışman İlkay Koca.
Tuna, Özge (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)… -
Kırmızı biber salçası üretimi süresince antioksidan özelliklerdeki değişim / Bengü Erdoğan ; Danışman İlkay Koca.
Erdoğan, Bengü (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)… -
Kırmızı pancar (beta vulgaris l.) turşusu üretimi süresince renk ve antioksidan özelliklerdeki değişim / Radwa Hamouıa ; Danışman İlkay Koca.
Hamouıa, Radwa (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)… -
Ohmik ısıtma destekli hidrodistilasyon yöntemi ile karanfil, tarçın ve defne esansiyel yağlarının elde edilmesi ve enkapsülasyonu / Merve Tuğçe Tunç Odabaş ; danışman İlkay Koca.
Tunç, Merve Tuğçe (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)… -
Oolong Çayın Üretimi, Bileşimi ve Sağlık Üzerine Etkisi
Koca, İlkay; Bostancı, Şeyda (2014)Dünyada yaygın olarak tüketilen çay, Camellia sinensis L. bitkisinin yapraklarından üretilmektedir. Polifenoller, aminoasitler, vitaminler, karbonhidratlar, kafein ve purin alkaloidler gibi bileşikler içermesi nedeniyle ... -
Samsun ve çevresinde doğal olarak yetişen kızılcıkların antioksidan kapasitesi / Serpil Tural; Danışman İlkay Koca
Tural, Serpil (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007)Bu çalışma, Samsun ve çevresinde yetişen kızılcıkların doğal antioksidan bileşiklerini ve antioksidan kapasitesini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma materyalini kızılcık yetiştiriciliğinin fazla yapıldığı Kavak, ... -
Siyah çayın alüminyum içeriği / Zarife Özdemir Yağcı; tez danışmanı İlkay Koca
Yağcı, Zarife Özdemir (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Siyah çayın triterpenik asit içeriği / Burak İpekci; tez danışmanı İlkay Koca
İpekci, Burak (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Siyah kuşburnu (rosa pinpinellifum L.) meyvesinden sulu iki faz sistemiyle antosiyanin ekstraksiyonu ve mikroenkapsülasyonu / halil İbrahim Odabaş ; Danışman İlkay Koca.
Odabaş, Halil İbrahim (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)…