Yazar "Gençcelep, Hüseyin" için listeleme
-
Çeşitli doğal maddelerin sıcak dumanlanmış alabalıklarda raf ömrü ve biyojen amin oluşumu üzerine etkileri / Bilge Bilgin Fıçıcılar ; Danışman Hüseyin Gençcelep.
Fıçıcılar, Bilge Bilgin (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)… -
Dondurarak depolama ve vakum ambalajlamanın motal peynirinde lipoliz ve organik asit değişimi üzerine etkisi
Motal peyniri, ülkemizde üretilen Tulum peyniri çeşitlerinden birisidir. Bu çalışmada iki farklı depolama sıcaklığı (41 ºC ve -181 ºC) ve ambalajlama şeklinin (vakum ve normal) 180 günlük depolama süresince Motal peynirinin ... -
Effects of different herbs on biogenic amine contents and some characteristics of herby cheese
Bu çalışmada 90 günlük depolama süresi boyunca farklı otların (Allium sp., Ferula sp. and Anthriscus sp.) Otlu peynirin bazı özellikleri üzerine etkisi incelenmiştir. Otlu peynir örneklerinin organik asit (formik, laktik, ... -
Farklı bileşimlerde hazırlanan oleojel karakterizasyonu ve emülsiyon tipi et ürünlerinde kullanımı
Elbir, Tuğba (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)Bu çalışmada, γ-orizanol+β-sitosterol karışımı oleojelatör olarak kullanılarak mısır yağı oleojeli elde edilmiş, mısır yağı oleojeli ve oleojel emülsiyonunun Frankfurter tipi sosis üretiminde hayvansal yağ yerine kullanımı ... -
Fındık zarının et emülsiyonlarının özellikleri üzerine etkisi ve sosis üretiminde kullanımı / Fatma Merve Aydın ; Danışman Hüseyin Gençcelep.
Aydın, Fatma Merve (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)… -
Gıda atıklarından elde edilen bazı bitkisel posaların emülsiyon özellikleri ve sosis üretiminde kullanımı / Zeynep Akşit ; Danışman Hüseyin Gençcelep.
Akşit, Zeynep (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)… -
Isıl işlem görmüş sucukların bazı kalite özellikleri üzerine kırmızı pancar tozunun etkisi / Ömür Sertdemirci; danışman Hüseyin Gençcelep
Sertdemirci, Ömür (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Kastamonu pastırmasının kalite özelliklerinin belirlenmesi / Barış İhtiyar; tez danışmanı Hüseyin Gençcelep.
İhtiyar, Barış (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)… -
Konserve balık ürünlerinde biyojen aminler / ; danışman
Bilgin, Bilge (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)… -
Kurutulmuş kültür mantarının (agaricus bisporus) sosis üretiminde kullanımının araştırılması / Aksel Aksel Efe ; Danışman Hüseyin Gençcelep .
Efe, Aksel Aksel (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)… -
Salep glukomannanın klarifikasyon ve deasetilasyonu: yapı-proses-özellik ilişkilerinin belirlenmesi / Abdullah Kurt ; danışman Hüseyin Gençcelep
Kurt, Abdullah (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Samsun piyasasından alınan süzme balların niteliklerinin incelenmesi / Hüseyin Gençalp; Danışman N. Şule Üstün.
Gençcelep, Hüseyin (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1995)Samsun piyasasından satın alınan 50 süzme bal örneğinin bazı fiziksel ve kimyasal analizleri yapılmıştır. Bu balların 44 tanesi süzme çiçek balı, 6 tanesi de süzme çam balıdır. Satın alınan ballarda rutubet miktarı, kül ... -
Susam proteinlerinden izolat eldesi ve elektrospinning yöntemi ile nanolif üretimi: Tahinde yağ ayrışması üzerine etkileri
Yüzer, Mustafa Öner (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)Bu çalışmada, tahinin oda sıcaklığında depolanması (0., 30., 60. ve 90. gün) sırasında gerçekleşen yağ fazı ayrılmasını önleyebilmek veya en aza indirebilmek amacıyla, susam protein izolatlarının (SPI) ve elektrospinning ... -
Sığır ve piliç etinden üretilen salamların bazı özellikleri üzerine modifiye patates nişastasınn etkisi / Maliyanmu Saimaiti; tez danışmanı Hüseyiin Gençcelep
Saimaiti, Maliyanmu (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)… -
Şeker pancarı lifinin et emülsiyonlarının özellikleri üzerine etkisi / Berrin Ağar ; tez danışmanı Hüseyin Gençcelep.
Ağar, Berrin (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)… -
Tahinde faz ayrımı üzerine bazı liflerin ve lesitinin etkisi / Ercan Yetkin ; Danışman Hüseyin Gençcelep.
Yetkin, Ercan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)…