Browsing by Author "Dervişoğlu, Muhammed"
Now showing items 1-3 of 3
-
Samsun'da tüketilen yoğurtların bazı kalite kriterleri
Yazıcı, Fehmi; Dervişoğlu, Muhammed (2000)Bu çalışmada, Samsun'da tüketime sunulan yoğurtların duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesinin Yoğurt Standardı (TS 1330)'na uygunluğu araştırılmıştır. Duyusal özellikler yönünden yoğurtların %73.26'sı, ... -
Taze yağsız peynirin (lor peyniri) eritme peyniri üretiminde kullanımı
Turhan, Sadettin; Dervişoğlu, Muhammed (2000)Bu araştırma, eritme peyniri üretiminde karışıma ilave edilebilecek en yüksek taze yağsız peynir düzeyini saptamak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmada hammadde olarak kaşar peyniri ve yağsız sütten işlenmiş taze ... -
Yağ yerine kullanılan maddeler ve süt ürünlerinde uygulamaları
Yazıcı, Fehmi; Dervişoğlu, Muhammed (2006)Son yıllarda hayvansal yağlardan özellikle doymuş yağ asitlerinden kaçma eğilimi, mevcut ürünlerin yağ oranını azaltmaya yönelik araştırmaların bütün dünyada hızlı bir şekilde artmasına neden olmuştur. Yağ yerine kullanılan ...