• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Taze yağsız peynirin (lor peyniri) eritme peyniri üretiminde kullanımı

Tarih

2000

Yazar

Turhan, Sadettin
Dervişoğlu, Muhammed

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırma, eritme peyniri üretiminde karışıma ilave edilebilecek en yüksek taze yağsız peynir düzeyini saptamak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmada hammadde olarak kaşar peyniri ve yağsız sütten işlenmiş taze peynir, katkı maddesi olarak tereyağı ve yağsız süt tozu, yardımcı madde olarak da trisodyum sitrat kullanılmıştır. Değişik oranlarda kaşar ve taze peynirden hazırlanan deneme eritme peynirlerinde kuru madde miktarı %42'ye, kuru maddede yağ miktarı %46'ya standardize edilmiştir. Sonuç olarak, karışıma %20 oranında taze yağsız peynir ilavesi 'ile kaliteli ve ekmeğe sürülebilir nitelikte eritme peyniri üretilebileceği belirlenmiştir.
 
This research was aimed to determine the maximum amount of fresh non fat cheese that can be added to the mix of processed cheese production. In this research, kashar and fresh cheese produced from skim milk were used as raw materials; butter and skim milk powder were used as food additives; and trisodium citrat was used as food ingredient. In the experimental processed cheese samples, produced from different proportions of kashar cheese and fresh non fat cheese, the dry matter and the fat content in dry matter were standardized to 42% and 46%, respectively. As a result, it was suggested that 20% fresh non fat cheese addition to the mix could give a high quality and spreadable processed cheese.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

15

Sayı

1

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpZd01EUTA=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/8026

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.