• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Samsun'da tüketilen yoğurtların bazı kalite kriterleri

Tarih

2000

Yazar

Yazıcı, Fehmi
Dervişoğlu, Muhammed

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada, Samsun'da tüketime sunulan yoğurtların duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesinin Yoğurt Standardı (TS 1330)'na uygunluğu araştırılmıştır. Duyusal özellikler yönünden yoğurtların %73.26'sı, yağsız süt kurumadde içeriği yönünden örneklerin tamamı, titrasyon asitliği bakımından %20'si standarda uygun bulunmamıştır. Örneklerin %21.66'sı tam yağlı, %21.67'si yağlı, %26.67'si yarım yağlı ve %30'u yağsız sınıfına girmiştir. Peroksidaz testi örneklerin %20'sinde pozitif saptanmıştır. Maya ve küf yoğurtların hepsinde, koliform grubu bakteriler ise %28.33'ünde tespit edilmiştir..Maya ve küf sayısı yönünden örneklerin %11.67'si, koliform grubu bakteri sayısı bakımından %71.67'si standarda uygun bulunmuştur.
 
In this study, the conformity of sensory, physical, chemical, and microbiological qualities of yogurts consumed in Samsun to the Yogurt Standard (TS 1330) were examined. The percentages of the samples not complied with the standard in terms of sensory properties, titratable acidity, and 'non fat dry matter' were 73.26,20, and 100, respectively. Twenty one and sixty six percent of the yogurts was classified as full fat, 21.67% fatty, 26.67 % half-fatty, and 30% nonfat. Peroxidase test was found positive in 20% of the samples. Yeast and mold was detected in all samples and coliform bacteria in 28.33% of the samples. A total of 11.67% and 71.67% of the samples in terms of yeast and mold and coliform bacteria were complied with the standard.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

15

Sayı

1

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpZd01ETXo=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/7669

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.