Yazar "Öztürk, Ergin" için listeleme
-
Arpa ve buğday ağırlıklı rasyonlara enzim ilavesinin bıldırcınların performansına ve karkas özelliklerine etkileri / İlyas Yıldız; Danışman Ergin Öztürk.
Yıldız, İlyas (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997)Bu araştırma, arpa (A) ve buğday (B) ağırlıklı Japon bıldırcını (Coturnix coturnix japonica) rasyonlarına multienzim (E) uygulamasının çeşitli verim özelliklerine etkisini belirlemek için yapılmıştır. Denemede 540 adet, ... -
Bıldırcın büyütme karmalarına katılan farklı bitkisel kaynaklı yağların bazı büyüme özellikleri üzerine etkileri
Erener, Güray; Öztürk, Ergin; Özdaş, Aslı (2001)Bu çalışma bıldırcın büyütme karmalarına katılan farklı bitkisel kaynaklı yağların bıldırcınların canlı ağırlık, canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yemden yararlanma oranı, karkas ağırlığı ve karkas randımanı üzerine ... -
Bıldırcın rasyonlarında soya küspesi yerine pamuk tohumu küspesinin kullanılabilme olanakları / Arda Yıldırım; Danışman Ergin Öztürk.
Yıldırım, Arda (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998)Bu çalışma, Japon bıldırcınlarının gelişme ve yumurtlama dönemi rasyonlarında soya küspesi (SK) yerine değişik düzeylerde katılan ekstraksiyon pamuk tohumu küspesinin (PTK) verim özelliklerine etkisini belirlemek amacıyla ... -
Changes in nutrients, energy, antioxidant and carotenoid levels of dried tomato (lycopersicon esculentum) pomage treated with aspergillus niger solid-state fermentation
Demirgül, Kerim; Öztürk, Ergin (Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 2021)Tomato pomace (TP), utilized improperly is not namely causes a waste of valuable resources but also increases environmental pollution. In this study, possibilities improving nutrient composition by fermenting dry TP with ... -
Effects of allegations regarding the use of antibiotics and hormones in diets on consumer perceptions, attitudes and behaviors towards broiler meat consumption
Karasu, Kerem; Öztürk, Ergin (Turkish Science and Technology Publishing, 2021)This research has been carried out to determine the effects of the current misinformation (hormone, antibiotic, feed additives and growth of broiler chickens in a short period) on consumers' view of the poultry meat sector. ... -
Ekmek mayası yan ürününün etlik piliçlerin performans ve kesim özellikleri üzerine etkileri
Erener, Güray; Ocak, Nuh; Öztürk, Ergin; Özdaş, Aslı (2001)Bu çalışma soya küspesinin %50'si ve %100'ü yerine katılan ekmek mayası yan ürününün (EMYÜ) etlik piliçlerin canlı ağırlık, canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yem değerlendirme sayısı ve bazı kesim özellikleri üzerine ... -
Etlik piliçlerde farklı yem farklı yem formlarının performansa ve bazı karkas özelliklerine etkileri
Öztürk, Ergin; Sarıca, Musa; Yıldırım, Arda (1997)Değişik yem formlarının (toz, granül ve peiet yem) etlik piliçlerin performansına etkilerini belirlemek için yürütülen bu araştırmada 1640 adet Ross PM3 etlik civciv kullanılmıştır. 0-3 haftalar arasında tüm deneme gruplarına ... -
Fungistatik ve Fungisidal Etkili Bitki ve Baharat Esansiyel Yağları İçeren Yenilebilir Filmlerin Gıdalarda Kullanımı
Özçakmak, Sibel; Öztürk, Ergin (2012)Bitki ve baharat esansiyel yağları güçlü antimikrobiyal aktiviteye sahiptir. Bazı bitki ekstraktlarının depolama boyunca gıda maddelerinde istenmeyen küfler üzerine geniş etki spektrumuna sahip olduğu bilinmektedir. Genel ... -
Ham, su ve etanol ekstrakt propolisin etlik piliçlerin performans ve bazı kan parametrelerine etkileri / Hasan Alp Şahin ; Danışman Ergin Öztürk.
Şahin, Hasan Alp (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)… -
Horoz ibiği (Amaranthus cruentus)'nin silo yemi olarak kullanılabilme olanakları
Bu araştırmada farklı dozlarda azot (0, 3, 6, 9 ve 12 kg/dekar) ile gübrelemeden elde edilen horoz ibiğinin silo yemi olarak değerlendirilebilirle imkanı araştırılmıştır. Hasat edilen yemler 45 gün süreyle laboratuvar tipi ... -
Humik asitlerin etlik piliçlerin performansına etkileri / İsa Coşkun; Danışman Ergin Öztürk
Coşkun, İsa (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)… -
İstanbul ilindeki tüketicilerin, etlik piliçlerin beslenmesi ile ürün kalite algısı, tutum ve davranışları / Kerem Karasu ; Danışman Ergin Öztürk.
Karasu, Kerem (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)… -
Japon bıldırcınlarının bazı büyüme özellikleri üzerine ilave doğal zeolitin etkileri
Erener, Güray; Ocak, Nuh; Öztürk, Ergin; Özdaş, Aslı (2001)Bu çalışma, doğal zeolitin (klinoptilolit) Japon bıldırcınlarının (Coturnix coturnix Japonica) canlı ağırlık (CA), canlı ağırlık artışı (CAA), yem tüketimi (YT) ve yemden yararlanma oranlan (YYO) üzerine etkilerini belirlemek ... -
Karma yeme probiyotik, prebiyotik ve organik asit ilavesinin etlik piliçlerinin performans, ince bağırsak ve mikrobiyolojik özelliklerine etkileri / Arda Yıldırım; Danışman Ergin Öztürk.
Yıldırım, Arda (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002)Araştırmada 10 grupta 900 adet Ross 308, günlük etlik civciv kullanılmıştır.Hayvanlar 0-3 haftalar arası etlik civciv yemi 4-6 haftalar arası geliştirme yemi ile beslenmişlerdir.Katkısız grup kontrol grubu olarak alınmış ... -
Keten yağının (Linum usitatissimum) etlik piliçlerin performansına, karkas kalitesine ve bazı kan parametrelerine etkisi / Hasan Çebi; Danışman Ergin Öztürk
Çebi, Hasan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)Bu çalışma etlik piliçlerin rasyonlarına keten tohumu yağı ilavesinin canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yemden yararlanma oranı, karkas ve bazı yenilebilir iç organlar, bazı kan parametreleri ile ette duyusal parametreler ... -
Propolis ekstraktının damızlık ve etlik piliç karmalarına ilavesinin ve kuluçkalık yumurtalara in-ovo enjeksiyonun etlik piliçlerin durum, bazı kan parametreleri, bağırsak mikroflorası ve performans üzerine etkileri / Kalbiye Konanç ; danışman Ergin Öztürk
Konanç, Kalbiye (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Şarapçılık artığı maya tortusunun etlik piliç ve yumurta tavuğu rasyonlarında kullanılabilme olanakları / Ergin Öztürk ;Danışman Nihat Özen.
Öztürk, Ergin (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1992)Bu araştırma şarapçılık artığı maya tortusunun (Şamt) yumurtacı tavuk ve etlik piliç rasyonlarında kullanılabilme olanaklarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada Ondokuz Mayıos Üniversitesi Ziraat Fakültesi ... -
Tüm ve öğütülmüş farklı dane yem ile serbest seçmeli yemlenen yumurta tavuklarının yumurta verim ve kalite özellikleri / alev Turan; Danışman Ergin Öztürk.
Turan, Alev (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005)Bu araştırma tüm ve öğütülmüş farklı dane yemler ile serbest seçmeli yemlemenin yumurta tavuklarının yumurta verim ve kalite özelliklerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır.On altı hafta sürdürülen denemede Ondokuz ... -
Yumurta İçi (İn Ovo) Propolis Enjeksiyonunun ve Enjeksiyon Yerinin Kuluçka Randımanı, Civciv Çıkış Ağırlığı ve Yaşama Gücüne Etkileri
Bu çalışmada, yavaş gelişen iki farklı etlik piliç hattında yumurta içi (in ovo) propolis enjeksiyonunun ve enjeksiyon yerinin kuluçka randımanı, çıkış ağırlığı ve yaşama gücü üzerine etkilerini değerlendirmek amacı ile ... -
Yılllanmış sarımsak ekstraktının piliçlerde performans, et kalitesi ve etin raf ömrü üzerine etkileri / Emine Saçıldı; tez danışmanı Ergin Öztürk
Saçıldı, Emine (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)Özet