Publication: Öjenol ve Timol Uçucu Yağlarının Aspergillus Flavus, Aspergillus Parasiticus Gelişimi İle Aflatoksin Oluşumu Üzerine Etkisi
| dc.contributor.advisor | Evren, Mustafa | |
| dc.contributor.author | Şıvgın, Esra Tutkun | |
| dc.date.accessioned | 2020-07-21T21:31:22Z | |
| dc.date.available | 2020-07-21T21:31:22Z | |
| dc.date.issued | 2017 | |
| dc.department | OMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı | en_US |
| dc.department | Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | |
| dc.description | Tez (doktora) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2017 | en_US |
| dc.description | Libra Kayıt No: 96385 | en_US |
| dc.description.abstract | Aspergillus flavus 682, A. flavus 1183, A. parasiticus 1041 suşlarının gelişmeleri ve aflatoksin oluşturmasına etkisini incelemek üzere öjenol ve timol yağ asitleri ve bu yağ asitlerinin 1/1, 1/2, 2/1 oranlarında öjenol:timol karışımları olmak üzere 3 farklı oranda karıştırılarak toplam 5 yağ asidi konsantrasyonu kullanılmıştır. Misel ağırlığı analizi sonucunda tüm küfler için minimum inhibisyon konsantrasyonu 400 ppm ve 200 | |
| dc.description.abstract | Eugenol and thymol essential oils and 3 different combination as eugenol: thymol mixture ratio of 1/1, 1/2, 2/1 is utilized for the purpose of effect of growth and aflatoxin production of Aspergillus flavus 682, A. flavus 1183, A. parasiticus 1041 strains. Minimum inhibition concentration for all fungus is changing from 400 ppm to 200 | en_US |
| dc.format | XII, 127 yaprak : grafik, şekil ; 30 sm. | en_US |
| dc.identifier.endpage | 144 | |
| dc.identifier.uri | https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=vbVkXe1KChYWNElr1MuLZvzmwl7d7SfK-IUtaUhKj4CoPqCgaqtlMWuex6xCk678 | |
| dc.identifier.uri | http://libra.omu.edu.tr/tezler/96385.pdf | |
| dc.identifier.yoktezid | 497530 | |
| dc.language.iso | tr | en_US |
| dc.publisher | Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
| dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |
| dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
| dc.subject | Gıda Mühendisliği | |
| dc.subject | Aflatoksinler | |
| dc.subject | Aspergillus Flavus | |
| dc.subject | Aspergillus Parasiticus | |
| dc.subject | Gıda Mikrobiyolojisi | |
| dc.subject | Food Engineering | en_US |
| dc.subject | Timol | |
| dc.subject | Aflatoxins | en_US |
| dc.subject | Aspergillus Flavus | en_US |
| dc.subject | Uçucu Yağ Asitleri | |
| dc.subject | Aspergillus Parasiticus | en_US |
| dc.subject | Food Microbiology | en_US |
| dc.subject | Uçucu Yağlar | |
| dc.subject | Thymol | en_US |
| dc.subject | Volatile Fatty Acids | en_US |
| dc.subject | Öjenol | |
| dc.subject | Essential Oils | en_US |
| dc.subject | Eugenol | en_US |
| dc.subject | İnhibisyon | |
| dc.subject | Inhibition | en_US |
| dc.subject.other | TEZ DOK Ş624ö 2017 | en_US |
| dc.title | Öjenol ve Timol Uçucu Yağlarının Aspergillus Flavus, Aspergillus Parasiticus Gelişimi İle Aflatoksin Oluşumu Üzerine Etkisi | |
| dc.title | The Effect of Thymol and Eugenol Volatile Oils on Growth of Aspergillus Flavus, Aspergillus Parasiticus and Aflatoxin Production | en_US |
| dc.type | Doctoral Thesis | en_US |
| dspace.entity.type | Publication |
