Publication:
Öjenol ve Timol Uçucu Yağlarının Aspergillus Flavus, Aspergillus Parasiticus Gelişimi İle Aflatoksin Oluşumu Üzerine Etkisi

dc.contributor.advisorEvren, Mustafa
dc.contributor.authorŞıvgın, Esra Tutkun
dc.date.accessioned2020-07-21T21:31:22Z
dc.date.available2020-07-21T21:31:22Z
dc.date.issued2017
dc.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalıen_US
dc.departmentFen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
dc.descriptionTez (doktora) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2017en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 96385en_US
dc.description.abstractAspergillus flavus 682, A. flavus 1183, A. parasiticus 1041 suşlarının gelişmeleri ve aflatoksin oluşturmasına etkisini incelemek üzere öjenol ve timol yağ asitleri ve bu yağ asitlerinin 1/1, 1/2, 2/1 oranlarında öjenol:timol karışımları olmak üzere 3 farklı oranda karıştırılarak toplam 5 yağ asidi konsantrasyonu kullanılmıştır. Misel ağırlığı analizi sonucunda tüm küfler için minimum inhibisyon konsantrasyonu 400 ppm ve 200
dc.description.abstractEugenol and thymol essential oils and 3 different combination as eugenol: thymol mixture ratio of 1/1, 1/2, 2/1 is utilized for the purpose of effect of growth and aflatoxin production of Aspergillus flavus 682, A. flavus 1183, A. parasiticus 1041 strains. Minimum inhibition concentration for all fungus is changing from 400 ppm to 200en_US
dc.formatXII, 127 yaprak : grafik, şekil ; 30 sm.en_US
dc.identifier.endpage144
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=vbVkXe1KChYWNElr1MuLZvzmwl7d7SfK-IUtaUhKj4CoPqCgaqtlMWuex6xCk678
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/96385.pdf
dc.identifier.yoktezid497530
dc.language.isotren_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Mühendisliği
dc.subjectAflatoksinler
dc.subjectAspergillus Flavus
dc.subjectAspergillus Parasiticus
dc.subjectGıda Mikrobiyolojisi
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.subjectTimol
dc.subjectAflatoxinsen_US
dc.subjectAspergillus Flavusen_US
dc.subjectUçucu Yağ Asitleri
dc.subjectAspergillus Parasiticusen_US
dc.subjectFood Microbiologyen_US
dc.subjectUçucu Yağlar
dc.subjectThymolen_US
dc.subjectVolatile Fatty Acidsen_US
dc.subjectÖjenol
dc.subjectEssential Oilsen_US
dc.subjectEugenolen_US
dc.subjectİnhibisyon
dc.subjectInhibitionen_US
dc.subject.otherTEZ DOK Ş624ö 2017en_US
dc.titleÖjenol ve Timol Uçucu Yağlarının Aspergillus Flavus, Aspergillus Parasiticus Gelişimi İle Aflatoksin Oluşumu Üzerine Etkisi
dc.titleThe Effect of Thymol and Eugenol Volatile Oils on Growth of Aspergillus Flavus, Aspergillus Parasiticus and Aflatoxin Productionen_US
dc.typeDoctoral Thesisen_US
dspace.entity.typePublication

Files