Publication: Öjenol ve Timol Uçucu Yağlarının Aspergillus Flavus, Aspergillus Parasiticus Gelişimi İle Aflatoksin Oluşumu Üzerine Etkisi
Loading...
Date
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Abstract
Aspergillus flavus 682, A. flavus 1183, A. parasiticus 1041 suşlarının gelişmeleri ve aflatoksin oluşturmasına etkisini incelemek üzere öjenol ve timol yağ asitleri ve bu yağ asitlerinin 1/1, 1/2, 2/1 oranlarında öjenol:timol karışımları olmak üzere 3 farklı oranda karıştırılarak toplam 5 yağ asidi konsantrasyonu kullanılmıştır. Misel ağırlığı analizi sonucunda tüm küfler için minimum inhibisyon konsantrasyonu 400 ppm ve 200
Eugenol and thymol essential oils and 3 different combination as eugenol: thymol mixture ratio of 1/1, 1/2, 2/1 is utilized for the purpose of effect of growth and aflatoxin production of Aspergillus flavus 682, A. flavus 1183, A. parasiticus 1041 strains. Minimum inhibition concentration for all fungus is changing from 400 ppm to 200
Eugenol and thymol essential oils and 3 different combination as eugenol: thymol mixture ratio of 1/1, 1/2, 2/1 is utilized for the purpose of effect of growth and aflatoxin production of Aspergillus flavus 682, A. flavus 1183, A. parasiticus 1041 strains. Minimum inhibition concentration for all fungus is changing from 400 ppm to 200
Description
Tez (doktora) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2017
Libra Kayıt No: 96385
Libra Kayıt No: 96385
Keywords
Gıda Mühendisliği, Aflatoksinler, Aspergillus Flavus, Aspergillus Parasiticus, Gıda Mikrobiyolojisi, Food Engineering, Timol, Aflatoxins, Aspergillus Flavus, Uçucu Yağ Asitleri, Aspergillus Parasiticus, Food Microbiology, Uçucu Yağlar, Thymol, Volatile Fatty Acids, Öjenol, Essential Oils, Eugenol, İnhibisyon, Inhibition
Citation
WoS Q
Scopus Q
Source
Volume
Issue
Start Page
End Page
144
