Publication:
Karadenizde Ağ Kafeslerde Protein ve Yağ Oranları Farklı Üç Yemin Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus Mykiss Wolbaum 1792) Büyümesi Üzerine Etkileri

dc.contributor.advisorAral, Orhan
dc.contributor.authorUyan, Orhan
dc.date.accessioned2020-07-21T21:43:17Z
dc.date.available2020-07-21T21:43:17Z
dc.date.issued1997
dc.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalıen_US
dc.departmentFen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
dc.descriptionTez (yüksek lisans) –Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1997en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 31064en_US
dc.description.abstractVI Karadeniz'de Ağ kafeslerde Protein ve Yağ Oranları Farklı üç Yemin Gökkuşağı Alabalıklarının, (Oncorhynchus mykiss (Walbaum), Büyümesi Üzerine Etkileri ÖZET Denemede, kimyasal yapılan farklı üç çeşit alabalık yeminin, başlangıç ağırlıkları, ortalama 165 g olan alabalıkların büyümesi üzerine etkileri ile balıklar üzerinde oluşturduğu fiziksel ve kimyasal değişimler incelenmiştir. Deneme sonunda, grupların ortalama canlı ağırlıkları sırasıyla 459.60±6.246 g, 451.75±5.161 g ve 410.08±5.821 g olarak saptanmış, deneme sonu ortalama canlı ağırlıklar arasında yapılan varyans analizi ve duncan testi sonuçlarına göre I. grup ile IH. grup ve II. grup ile III. grup arasındaki farklılıkların önemli (PO.05), I. grup ile II. grup arasındaki farkın ise önemsiz (PXD.05) olduğu belirlenmiştir. Deneme sonunda grupların yem değerlendirme sayılan sırasıyla, 1.56, 1.62 ve 1.67, kondüsyon faktörleri ise 1.51, 1.54 ve 1.48 olarak saptanmıştır. Deneme başı ve deneme sonunda balıklar üzerinde yapılan kesim ve kimyasal analiz sonuçlarından faydalanarak, balıkların, hepatosomatik indeks, karaciğer ağırlığının toplam iç organ ağırlığına olan oram, iç organ yağ oranı, toplam iç organ oranı, kafa oranı, yüzgeç - deri oranı, yenebilir et oram, kılçık oranı ve ölçülemeyen kısım oranlan ile balık etlerindeki protein, yağ, kül, kuru madde ve nitrojensiz öz madde (nöm) düzeyleri saptanmıştır. Anahtar Kelimeler : Gökkuşağı alabalığı, Karadeniz, kafes balıkçılığı, büyüme, vücut kompozisyonu.
dc.description.abstractVII The Effects of Three Types of Feeds with Different Protein and Fat Ratio on Growth of Rainbow Trout, (Oncorhynchus mykiss (Walbaum)^ in Sea Cages in Black Sea ABSTRACT In the study, the effects of three types of feeds with different chemical composition on growth of trout with initial mean weights of 165 g have been investigated and the physical and chemical variations of fishes have been recorded. At the end of the experiment, final average weights of 459.60±6.246 g, 451.75±5.161 g and 410.08±5.821 g have been obtained, respectively. According to the results of variance analysis and duncan test, the difference between the I. and III. group and the II. and III. group was found significant (PO.05), while the difference between the I. group and II. group not significant (P>0.05). Feed conversion rates of 1.56, 1.62 and 1.67 have been obtained, respectively while final condition factors in the groups have been recorded as 1.51, 1.54 and 1.48, respectively. Hepatosomatic index, the ratio of liver weight to total viscera weight, visceral fat rate, total viscera rate, head ratio, fin - skin ratio, eatable meat rate, rate of bones, the rate of unmeasurable parts and the levels of protein, fat, ash, dry matter and nitrogen free extract (nfe) in flesh of fish have been determined initially and finally through slaughtering and the chemical analysis. Keywords : Rainbow trout, Black Sea, cage culture, growth, body compositionen_US
dc.formatVII, 51 y. : şekil ; 30 sm.en_US
dc.identifier.endpage59
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/31064.pdf
dc.identifier.yoktezid67324
dc.language.isotren_US
dc.language.isotr
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSu Ürünleri
dc.subjectAğ Kafesler
dc.subjectBüyüme
dc.subjectGökkuşağı Alabalığı
dc.subjectKaradeniz
dc.subjectProteinler
dc.subjectYağlar
dc.subjectYemleme
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.subjectYemler
dc.subjectNet Cagesen_US
dc.subjectGrowthen_US
dc.subjectRainbow Trouten_US
dc.subjectBlack Seaen_US
dc.subjectProteinsen_US
dc.subjectOilsen_US
dc.subjectFeedingen_US
dc.subjectFeedsen_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS U97ken_US
dc.titleKaradenizde Ağ Kafeslerde Protein ve Yağ Oranları Farklı Üç Yemin Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus Mykiss Wolbaum 1792) Büyümesi Üzerine Etkileri
dc.typeMaster Thesisen_US
dspace.entity.typePublication

Files