Publication: Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus Mykiss W.1792) Denizsuyu ve Tatlısudaki Büyüme Farklılıklarının Karşılaştırılması
| dc.contributor.advisor | Aral, Orhan | |
| dc.contributor.author | Yiğit, Murat | |
| dc.date.accessioned | 2020-07-21T21:43:16Z | |
| dc.date.available | 2020-07-21T21:43:16Z | |
| dc.date.issued | 1996 | |
| dc.department | OMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalı | en_US |
| dc.department | Fen Bilimleri Enstitüsü / Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı | |
| dc.description | Tez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1996 | en_US |
| dc.description | Libra Kayıt No: 36743 | en_US |
| dc.description.abstract | III GÖKKUŞA?I ALABALIKLARININ (Oncorhynchus mykiss W.1792) DENİZSUYU VE TATLISÜDAKi BÜYÜME FARKLILIKLARININ KARŞILAŞTIRILMASI ABSTRAKT Denemede, ortalama vücut ağırlıkları 88.08 g ve 85.58 g olan gökkuşağı alabalıkları, sırasıyla tatlısu ortamında (I. grup) ve deniz ortamında (II. grup) yetiştirilmiş olup, denizsuyu ve tatlısudaki büyüme farklılıkları incelenmiştir. 28.12.1995 - 26.03.1996 tarihleri arasında 90 gün süreyle gerçekleştirilen deneme sonunda, gruplardan sırasıyla 295.56 ± 5.65 g ve 388.41 ± 8.12 g ortalama canlı ağırlıklar elde edilmiş ve hasatta elde edilen ortalama canlı ağırlıklar arasındaki fark önemli (p<0.05) çıkmıştır. Deneme sonunda gruplara ait ortalama canlı ağırlık artışları sırasıyla, 207.48 g ve 302.83 g olarak gerçekleşmiş, günlük yüzde canlı ağırlık artışları ise, % 2.61 ve % 3.37 olarak saptanmıştır. Gruplardan yem değerlendirmeye ilişkin elde edilen değerler sırasıyla 1.20 ve 1.21, deneme sonunda grupların kondüsyon faktörleri ise, sırasıyla 1.22 ve 1.19 olarak belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Gökkuşağı alabalığı, tatlısu, denizsuyu, kafes balıkçılığı, büyüme | |
| dc.description.abstract | IV A COMPARISON OF THE GROWTH DIFFERENCES OF RAINBOW TROUT (Oncorhynchus mykiss W. 1792) IN FRESH WATER AND SEA WATER (The Black Sea) ABSTRACT In the research, rainbow trout with initial mean weights of 88.08 g and 85.58 g were grown-on in fresh (I. group) and sea water (II. group), respectively to determinate the growth differences in fresh and sea water. At the end of the experiment, final average weights of 295.56 ± 5.65 g and 388.41 ± 8.12 g have been obtained, respectively and the difference between the two harvesting weights was found statistically significant (p<0.05). The average individual weight gain was 207.48 g in the I. group and 302.83 g in the II. group, while the daily growth rates were found as 2.61 % and 3.37 %, respectively. A feed conversion rate of 1.20 has been determined for the I. group and 1.21 for the II. group, the condition factors were determined as 1.22 and 1.19, respect ive ly. Key Words: Rainbow trout, freshwater, seawater, cage culture, growth | en_US |
| dc.format | VII, 54 y. : tablo, şekil ; 30 sm. | en_US |
| dc.identifier.endpage | 47 | |
| dc.identifier.uri | http://libra.omu.edu.tr/tezler/36743.pdf | |
| dc.identifier.yoktezid | 56419 | |
| dc.language.iso | tr | en_US |
| dc.language.iso | tr | |
| dc.publisher | Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
| dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US] |
| dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
| dc.subject | Su Ürünleri | |
| dc.subject | Büyüme | |
| dc.subject | Deniz Suyu | |
| dc.subject | Gökkuşağı Alabalığı | |
| dc.subject | Karşılaştırmalı Analiz | |
| dc.subject | Tatlı Su | |
| dc.subject | Aquatic Products | en_US |
| dc.subject | Growth | en_US |
| dc.subject | Sea Water | en_US |
| dc.subject | Rainbow Trout | en_US |
| dc.subject | Comparative Analysis | en_US |
| dc.subject | Fresh Water | en_US |
| dc.subject.other | TEZ YÜK LİS Y52g 1996 | en_US |
| dc.title | Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus Mykiss W.1792) Denizsuyu ve Tatlısudaki Büyüme Farklılıklarının Karşılaştırılması | |
| dc.type | Master Thesis | en_US |
| dspace.entity.type | Publication |
