Publication:
Gıda Mühendisliğinde Elektronik Dil Uygulamaları

Loading...
Thumbnail Image

Date

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Abstract

Elektronik dil, bir dizi sensörden oluşan ve sıvı ya da sıvı forma dönüştürülmüş karmaşık örneklerin tadını karakterize etmek için kullanılan cihaz olarak tanımlanmaktadır. Bu cihaz, tıp, kimya, çevre ve gıda alanlarında kullanım olanaklarına sahiptir. Elektronik dil gıda sanayinde; meyve, sebze, et ve süt ürünleri ile içeceklerde tazeliğin kontrolünde, bozulma veya olgunlaşmanın takibinde kullanılmaktadır. Yaygın olarak, tat analizlerinde eğitimli panelistlerden yararlanılmaktadır. Ancak, tat algısının bireyler arası değişkenlik göstermesi ve öznel olması gibi dezavantajlarından dolayı elektronik dil tercih edilmektedir. Bu derlemede, farklı sistemlere sahip olan elektronik dillerin temel yapısı, çalışma prensipleri, gıdalarda kullanım alanları, avantajları ve dezavantajları ele alınmıştır.

Description

Citation

WoS Q

Scopus Q

Source

Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi

Volume

8

Issue

7

Start Page

1463

End Page

1471

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By