Publication: Karadeniz'deki Dikenli Vatoz (Raja Clavata L. 1758) Balıklarının Bazı Morfolojik Özellikleri ile Et Verimi, Et Kalitesi ve Karaciğer Ağırlıkları Arasındaki İlişkilerin Araştırılması
Loading...
Date
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Abstract
Sinop İli civarından temin edilen 1 kg. ın üzerindeki 200 adet Dikenli Vatoz (Raja clavata L.1758) balığı üzerin de sürdürülen araştırmada, dişi ve erkek balıklarda sırasıy la ortalama toplam uzunluk 69,46 +- 0,67 cm ve 74,59 +- 0,58 cm, kanatlar arası uzunluk 47,92+- 0,46 cm ve 50,44 +- 0,37 cm, toplam ağırlık 2159,02 +- 80,28 gr ve 2719,70 +- 61,90 gr. yene bilen kısım ağırlığı 773,75 + 27,98 gr ve 955,67 +- 24,31 gr, bulunmuştur. Yenebilen kısım oranı dişi balıklarda % 36,53, erkek balıklarda ise % 34,88, besin maddeleri miktarları ise % 77,23 su, % 19,46 ham protein, % 1,30 ham yağ, % 1,48 ham kül ve %53 nitrojensiz öz madde olarak saptanmıştır.
The research done over 200 thornback ray weighing at least a kilo each, which have been obtained from the vicinity of Sinop indicated that the total length 69.46+O.67 cm and 74.59+0.58 cm, the disc width 47.92+0.46 cm and 50.44+0.37 cm, total weight 2159.02+80.28 gr and 2719.70+61.90 gr, the weight of the edible part 773.75+27,98 gr and 955.67+24.31 gr on the average in females and males respectively. The rate of the edible part was 36.53 % in female fish and 34.88 ^ in males. Chemical composition of edible part was determined as 77.23 > water, 19. 46 % crude protein, 1.30 % crude fat, 1.48 % crude ash.
The research done over 200 thornback ray weighing at least a kilo each, which have been obtained from the vicinity of Sinop indicated that the total length 69.46+O.67 cm and 74.59+0.58 cm, the disc width 47.92+0.46 cm and 50.44+0.37 cm, total weight 2159.02+80.28 gr and 2719.70+61.90 gr, the weight of the edible part 773.75+27,98 gr and 955.67+24.31 gr on the average in females and males respectively. The rate of the edible part was 36.53 % in female fish and 34.88 ^ in males. Chemical composition of edible part was determined as 77.23 > water, 19. 46 % crude protein, 1.30 % crude fat, 1.48 % crude ash.
Description
Tez (yüksek lisans) -– Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1986
Libra Kayıt No: 10056
Libra Kayıt No: 10056
Citation
WoS Q
Scopus Q
Source
Volume
Issue
Start Page
End Page
55
