Publication:
Farklı Şekillerde Muamele Edilmiş Ayçiçeği Sap ve Tablalarının Yem Değerleri ve Kaba Yemin Kaynağı Olarak Kullanılabilme Olanakları

dc.contributor.advisorSarıçiçek, B. Zehra
dc.contributor.authorGaripoğlu, Ali Vaiz
dc.date.accessioned2020-07-21T21:47:20Z
dc.date.available2020-07-21T21:47:20Z
dc.date.issued1995
dc.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Anabilim Dalıen_US
dc.departmentFen Bilimleri Enstitüsü / Zootekni Ana Bilim Dalı
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1995en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 36280en_US
dc.description.abstractIll ÖZ Bu çalışma, farklı şekillerde uygulanan üre muameleleri nin ayçiçeği samanlarının sindirilme düzeyleri üzerindeki et kilerinin ve bu şekilde muamele edilmiş ayçiçeği sap ve tab lalarının kaba yem kaynağı olarak kullanılabilme imkanları nın belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Çalışma sindirim de nemesi ve yemleme denemesinden oluşmaktadır. Muamelesiz ve %A üre, %A üre+melas, %A üre+soya fasülye- ekstraktı muameleleri uygulanmış ayçiçeği sap ve tablalarının kuru madde, organik maddeler, ham protein, ham yag, ham sel- lüloz ve N'siz öz maddelerinin sindirilme dereceleri sırasıy la; %35.771, 46.232, 6.037, 18.672. 43.157, 29.042; % 42.478, 47.742,37.916,49.423,47.330, 51.246; %62.334, 51.085, 45.311, 48.293,51.218,52.919; %55. 232, 59. 340, 56.330, 58.655, 59.240. 60.664, enerji değerleri ise 2.862, 14.353. 15.550, 26.757 Nişasta Değeri (ND) olarak saptanmıştır. Yemleme denemesinde; muamelesiz, %A üre, %A üre+melas ve %4 üre+soya fasulyesi ekstraktı muameleleri uygulanmış ayçi çeği samanlarını tüketen gruplarda toplam ağırlık kazancı, günlük ağırlık artısı, günlük kaba yem tüketimi, günlük kesif yem tüketimi ve yemden yararlanma oranları sırasıyla; 7.02, 7.54.7.70 9.23 kg; 100.00±12. 95, 107.72±15. 78, 109. 57±ll. 56, 127.431 15.70 g; 553.86, 550.00, 574.36, 575.86 g; 599.21. 592.43, 598.21, 598.79 g; 11.53, 10.61, 10.71, 9.22 olarak saptanmıştır.
dc.description.abstractIV ABSTRACT This study was carried out to determine the effects of different urea treatments on the digestibilities of the sun flower stovers and heads and also to determine the possibi lities of utilizing of these stovers and heads as an alter native roughage source. The study consists of a digestion trial and a feeding trial. Digestibility coefficients related to dry matter, organic matters, crude protein, crude fat, crude fibre, N-free ext ract of the untreated stovers and heads, 4 % urea treated stovers and heads 4% urea+molasses treated stovers and heads and 4% urea+soybean extract treated stovers and heads were determined as;35.771, 46.232, 6.037, 18.672, 43.157. 29.042%; 42.478, 47.742, 37.916, 49.423. 47.330, 51.246%; 62.334, 51.085, 45.311. 48.293, 51.218. 52.919%; 55.232, 59.340, 56.330, 58.655, 59.240, 60.664%, respectively. Energy values (SV) were determined as; 2.862, 14.353, 15.550, 26.757 SV, respectively. In feeding trial; total weight gains, daily weight gains daily forage intakes, daily concentrate intakes and feed ef ficiency ratios (feed/gain) were found as; 7.02, 7.54, 7.70, 9.23 kg; 100.00±12.95, 107.72±15.78, 109. 57±11.56, 127.43 ±15.70 g; 553.86, 550.00, 574.36, 575.86 g; 599.21, 592.43 598.21, 598.79 g; 11.53» 10.61, 10.71, 9.22 for untreated stovers and heads 4% urea treated straws 4% urea+molasses treated stovers and heads and 4% urea+soybean extract treated stovers and heads, respectively.en_US
dc.formatV, 37 y. : tablo ; 30 sm.en_US
dc.identifier.endpage43
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/36280.pdf
dc.identifier.yoktezid35405
dc.language.isotren_US
dc.language.isotr
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat
dc.subjectAyçiçeği Sapı
dc.subjectAgricultureen_US
dc.subjectAyçiçeği Tablası
dc.subjectSunflower Stalken_US
dc.subjectYem Değeri
dc.subjectSunflower Headen_US
dc.subjectFeed Valueen_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS G232f 1995en_US
dc.titleFarklı Şekillerde Muamele Edilmiş Ayçiçeği Sap ve Tablalarının Yem Değerleri ve Kaba Yemin Kaynağı Olarak Kullanılabilme Olanakları
dc.typeMaster Thesisen_US
dspace.entity.typePublication

Files