Publication:
Çarşamba İlçesinde Yetiştirilen Bazı Dolmalık Biber Çeşitlerinin Morfolojik ve Pomolojik Özellikleri İle Verimlilikleri Üzerinde Bir Araştırma

dc.contributor.advisorOdabaş, Prof.dr. Ferhat
dc.contributor.authorSezer(esen), Asuman
dc.date.accessioned2020-07-21T21:21:26Z
dc.date.available2020-07-21T21:21:26Z
dc.date.issued1991
dc.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Anabilim Dalıen_US
dc.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1991en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 36630en_US
dc.description.abstractIll ÖZ Bu çalışma, i 989 yılında Çarşamba Hacılıçay Köyü'nde, 20 dolmalık biber çeşidinin morfolojik ve pomolojik özellikleri ile verimliliklerini tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Tek yıllık verilere göre, ortalama en uzun meyve C11 (Dolmalık sofralık) de 9. 81 cm olarak ölçülmüştür. Ortalama meyve eti kalınlığı en fazla olan çeşit Cı^ (Rednorth E-691 ) olup bu çeşide ait ortalama meyve eti kalınlığı 4.3 mm'dir. En ağır meyveye sahip olan çeşit ise Cs (Satürn SP-E08) dür. Bu çeşitte ortalama meyve alğırlığı 154.85 g dır. Ceşitlerin meyve verimi, dekara 700 - 2300 kg arasında değişmektedir. Ç*> (Bala>îy,P~i745), Cı*. (Kendo E-5007) ve C* (Domino WPS~ 886) ilk üç sırayı alan yüksek verimli çeşitlerdir. ABSTRACT 'A RESEARCH ON THE PRODUCTIVITY AND THE MOST IMPORTANT MORPHOLOGICAL, POMOLOQICAL, PECULIARITIES OF STUFFING PERPER VARIETIES GROWN UNDER ÇARŞAMBA ECOLOGICAL CONDITIONS.' This study was carried out to determine the productivity and the morphological and pomological peculiarities of 20 stuffing pepper varieties grown in Çarşamba Hacılıçay village, ecological conditions in İ9B9-1990 According to the one year data, the longest fruit was measured in Cu (Dolmalık sofralık) as 9.81 cm. Ci7 (Rednorth E-691 > which is the most fruit skin thickness variety was measured as 4.3 mm. Co (Saturn SP-208) is the variety which has the heaviest fruit as 124.25 g.
dc.description.abstractIll ÖZ Bu çalışma, i 989 yılında Çarşamba Hacılıçay Köyü'nde, 20 dolmalık biber çeşidinin morfolojik ve pomolojik özellikleri ile verimliliklerini tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Tek yıllık verilere göre, ortalama en uzun meyve C11 (Dolmalık sofralık) de 9. 81 cm olarak ölçülmüştür. Ortalama meyve eti kalınlığı en fazla olan çeşit Cı^ (Rednorth E-691 ) olup bu çeşide ait ortalama meyve eti kalınlığı 4.3 mm'dir. En ağır meyveye sahip olan çeşit ise Cs (Satürn SP-E08) dür. Bu çeşitte ortalama meyve alğırlığı 154.85 g dır. Ceşitlerin meyve verimi, dekara 700 - 2300 kg arasında değişmektedir. Ç*> (Bala>îy,P~i745), Cı*. (Kendo E-5007) ve C* (Domino WPS~ 886) ilk üç sırayı alan yüksek verimli çeşitlerdir. ABSTRACT 'A RESEARCH ON THE PRODUCTIVITY AND THE MOST IMPORTANT MORPHOLOGICAL, POMOLOQICAL, PECULIARITIES OF STUFFING PERPER VARIETIES GROWN UNDER ÇARŞAMBA ECOLOGICAL CONDITIONS.' This study was carried out to determine the productivity and the morphological and pomological peculiarities of 20 stuffing pepper varieties grown in Çarşamba Hacılıçay village, ecological conditions in İ9B9-1990 According to the one year data, the longest fruit was measured in Cu (Dolmalık sofralık) as 9.81 cm. Ci7 (Rednorth E-691 > which is the most fruit skin thickness variety was measured as 4.3 mm. Co (Saturn SP-208) is the variety which has the heaviest fruit as 124.25 g.IV - The output of varieties of a thousand square miles land are between 700 - £300, kg. In consideration of crop yield, the top three were C* (Galaxy,P~ 1745), Ci«, (Kendo E-5007) and C*. (Domino WPS-886), respectively.en_US
dc.formatXII, 74 y. : tablo, şekil ; 30 sm.en_US
dc.identifier.endpage74
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/36630.pdf
dc.identifier.yoktezid15360
dc.language.isotren_US
dc.language.isotr
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat
dc.subjectDolmalık Biber
dc.subjectMorfolojik Özellikler
dc.subjectPomolojik Özellikler
dc.subjectVerimlilik
dc.subjectAgricultureen_US
dc.subjectBell Pepperen_US
dc.subjectMorphological Propertiesen_US
dc.subjectPomological Propertiesen_US
dc.subjectProductivityen_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS S522s 1991en_US
dc.titleÇarşamba İlçesinde Yetiştirilen Bazı Dolmalık Biber Çeşitlerinin Morfolojik ve Pomolojik Özellikleri İle Verimlilikleri Üzerinde Bir Araştırma
dc.titleA Research on the Productivity and the Most Important Morphological, Pomological, Peculiarities of Stuffing Pepper Varieties Grown Under Çarşamba Ecological Conditionsen_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dspace.entity.typePublication

Files