Publication: Çarşamba İlçesinde Yetiştirilen Bazı Dolmalık Biber Çeşitlerinin Morfolojik ve Pomolojik Özellikleri İle Verimlilikleri Üzerinde Bir Araştırma
| dc.contributor.advisor | Odabaş, Prof.dr. Ferhat | |
| dc.contributor.author | Sezer(esen), Asuman | |
| dc.date.accessioned | 2020-07-21T21:21:26Z | |
| dc.date.available | 2020-07-21T21:21:26Z | |
| dc.date.issued | 1991 | |
| dc.department | OMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı | en_US |
| dc.department | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
| dc.description | Tez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1991 | en_US |
| dc.description | Libra Kayıt No: 36630 | en_US |
| dc.description.abstract | Ill ÖZ Bu çalışma, i 989 yılında Çarşamba Hacılıçay Köyü'nde, 20 dolmalık biber çeşidinin morfolojik ve pomolojik özellikleri ile verimliliklerini tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Tek yıllık verilere göre, ortalama en uzun meyve C11 (Dolmalık sofralık) de 9. 81 cm olarak ölçülmüştür. Ortalama meyve eti kalınlığı en fazla olan çeşit Cı^ (Rednorth E-691 ) olup bu çeşide ait ortalama meyve eti kalınlığı 4.3 mm'dir. En ağır meyveye sahip olan çeşit ise Cs (Satürn SP-E08) dür. Bu çeşitte ortalama meyve alğırlığı 154.85 g dır. Ceşitlerin meyve verimi, dekara 700 - 2300 kg arasında değişmektedir. Ç*> (Bala>îy,P~i745), Cı*. (Kendo E-5007) ve C* (Domino WPS~ 886) ilk üç sırayı alan yüksek verimli çeşitlerdir. ABSTRACT 'A RESEARCH ON THE PRODUCTIVITY AND THE MOST IMPORTANT MORPHOLOGICAL, POMOLOQICAL, PECULIARITIES OF STUFFING PERPER VARIETIES GROWN UNDER ÇARŞAMBA ECOLOGICAL CONDITIONS.' This study was carried out to determine the productivity and the morphological and pomological peculiarities of 20 stuffing pepper varieties grown in Çarşamba Hacılıçay village, ecological conditions in İ9B9-1990 According to the one year data, the longest fruit was measured in Cu (Dolmalık sofralık) as 9.81 cm. Ci7 (Rednorth E-691 > which is the most fruit skin thickness variety was measured as 4.3 mm. Co (Saturn SP-208) is the variety which has the heaviest fruit as 124.25 g. | |
| dc.description.abstract | Ill ÖZ Bu çalışma, i 989 yılında Çarşamba Hacılıçay Köyü'nde, 20 dolmalık biber çeşidinin morfolojik ve pomolojik özellikleri ile verimliliklerini tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Tek yıllık verilere göre, ortalama en uzun meyve C11 (Dolmalık sofralık) de 9. 81 cm olarak ölçülmüştür. Ortalama meyve eti kalınlığı en fazla olan çeşit Cı^ (Rednorth E-691 ) olup bu çeşide ait ortalama meyve eti kalınlığı 4.3 mm'dir. En ağır meyveye sahip olan çeşit ise Cs (Satürn SP-E08) dür. Bu çeşitte ortalama meyve alğırlığı 154.85 g dır. Ceşitlerin meyve verimi, dekara 700 - 2300 kg arasında değişmektedir. Ç*> (Bala>îy,P~i745), Cı*. (Kendo E-5007) ve C* (Domino WPS~ 886) ilk üç sırayı alan yüksek verimli çeşitlerdir. ABSTRACT 'A RESEARCH ON THE PRODUCTIVITY AND THE MOST IMPORTANT MORPHOLOGICAL, POMOLOQICAL, PECULIARITIES OF STUFFING PERPER VARIETIES GROWN UNDER ÇARŞAMBA ECOLOGICAL CONDITIONS.' This study was carried out to determine the productivity and the morphological and pomological peculiarities of 20 stuffing pepper varieties grown in Çarşamba Hacılıçay village, ecological conditions in İ9B9-1990 According to the one year data, the longest fruit was measured in Cu (Dolmalık sofralık) as 9.81 cm. Ci7 (Rednorth E-691 > which is the most fruit skin thickness variety was measured as 4.3 mm. Co (Saturn SP-208) is the variety which has the heaviest fruit as 124.25 g.IV - The output of varieties of a thousand square miles land are between 700 - £300, kg. In consideration of crop yield, the top three were C* (Galaxy,P~ 1745), Ci«, (Kendo E-5007) and C*. (Domino WPS-886), respectively. | en_US |
| dc.format | XII, 74 y. : tablo, şekil ; 30 sm. | en_US |
| dc.identifier.endpage | 74 | |
| dc.identifier.uri | http://libra.omu.edu.tr/tezler/36630.pdf | |
| dc.identifier.yoktezid | 15360 | |
| dc.language.iso | tr | en_US |
| dc.language.iso | tr | |
| dc.publisher | Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
| dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US] |
| dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
| dc.subject | Ziraat | |
| dc.subject | Dolmalık Biber | |
| dc.subject | Morfolojik Özellikler | |
| dc.subject | Pomolojik Özellikler | |
| dc.subject | Verimlilik | |
| dc.subject | Agriculture | en_US |
| dc.subject | Bell Pepper | en_US |
| dc.subject | Morphological Properties | en_US |
| dc.subject | Pomological Properties | en_US |
| dc.subject | Productivity | en_US |
| dc.subject.other | TEZ YÜK LİS S522s 1991 | en_US |
| dc.title | Çarşamba İlçesinde Yetiştirilen Bazı Dolmalık Biber Çeşitlerinin Morfolojik ve Pomolojik Özellikleri İle Verimlilikleri Üzerinde Bir Araştırma | |
| dc.title | A Research on the Productivity and the Most Important Morphological, Pomological, Peculiarities of Stuffing Pepper Varieties Grown Under Çarşamba Ecological Conditions | en_US |
| dc.type | Master Thesis | en_US |
| dspace.entity.type | Publication |
