Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYazıcıoğlu, Emine
dc.contributor.authorÖzcan, Muharrem
dc.date.accessioned2020-06-21T10:40:05Z
dc.date.available2020-06-21T10:40:05Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn2147-6403
dc.identifier.issn2618-5881
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpRMU1UVXhNUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/9285
dc.description.abstractKivi tohumlarına farklı pH seviyeleri ve PEG-6000 dozları arttırılması amacıyla yapılmış olan bu çalışmada, Hayward kivi çeşidine ait tohumlar materyal olarak kullanılmıştır. Tohumlar, meyve hasadından sonra 41C'de soğuk hava deposunda Mayıs ayına kadar meyve içerisinde muhafaza edildikten sonra çıkarılmıştır. Tohumlara yapılan canlılık testine göre canlılık oranı %84 düzeyinde olmuştur. Çimlenme üzerine PEG-6000 dozları (0 g/L, 200 g/L, 300 g/L, 400 g/L) ve 3 farklı pH seviyelerinin etkisi araştırılmıştır. uygulamalarda en yüksek çimlenme oranı 0 g/L (%1.33) dozundan elde edilirken 400 g/L dozunda çimlenme görülmemiştir. pH seviyesinin etkisi incelendiğinde en yüksek değer %0.9 ile pH 6'dan, en düşük değer ise %0.75 ile pH 7'den alınmıştır. Sonuç olarak, PEG-6000 dozlarının etkisi önemli bulunurken, pH uygulamaları ile pH x PEG-6000 interaksiyonunun etkileri önemsiz çıkmıştıren_US
dc.description.abstractThis study was carried out in order to increase germination percentage of kiwifruit seeds different pH levels and PEG-6000 treatments, seeds of Hayward kiwifruit cultivar used as materials. The seeds were removed after being kept in the fruit until May after harvest in cold storage at 41 C. According to viability test seed viability rate was found 84%. Effects of investigated 3 different pH levels and PEG6000 doses (0 g/L 200 g/L, 300 g/L, 400 g/L) on germination. According to the findings, in terms of effect on the germination treatment doses the highest germination rate dose of 0 g/L (1.33%) but from dose of 400 g/L was undetected germination. Effects of investigated of the pH levels the highest value from pH 6 to 0.9%, and the lowest value was taken from pH 7 to 0.75%. As a result, although effect of PEG-6000 doses significant were found insignificant pH treatments and pH x PEG-6000 interactions.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleKivi (Actinidia deliciosa A. Chev) tohumlarının çimlenmesi üzerine PEG-6000 uygulamaları ve değişik pH seviyelerinin etkilerien_US
dc.title.alternativeEffects of different pH levels and treatments PEG6000 on germination of kiwifruit (Actinidia deliciosa A. Chev) seeden_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage6en_US
dc.relation.journalAkademik Ziraat Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster