• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

McDonald’s ve Burger King’e Yönelik Tüketici Algılamalarının Sosyal Ağ Analizi ile İncelenmesi

Tarih

2019

Yazar

Ük, Zuhal Çilingir
Doğan, Seden

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Marka imajı, pazarlama literatürünün önemli konularından biridir. Ancak marka imajıkonusunu Sosyal Ağ Analizi kullanarak inceleyen araştırmaların sayısı azdır. Bu kapsamdaaraştırmanın amacı fast food sektöründe lider iki marka olan McDonald’s ve Burger King’inimajlarını, hedef kitlesi olarak görülen öğrencilerin bilinçaltı ve bilinçüstü çağrışımlarındanyola çıkarak, Sosyal Ağ Analizi ile ortaya koymaktır. Analizden elde edilen sonuçlara göreBurger King’e özgü çağrışımlar at eti, ateş seni çağırıyor, hızlı servis, ice-tea ve mayoneziken, McDonald’s markasına özgü olanlar Big Mac, M harfi ve McDonald’s gibisi yoksloganı olarak tespit edilmiştir. Bu sonuca göre markaların kendilerine has olan buçağrışımlara odaklanmalarının, marka konumlarının farklılaşmasına ve güçlendirmelerinekatkı sağlayacağı düşünülmektedir.
 
Brand image is one of the important issues in marketing literature. However, there are fewresearches that examine the issue of brand image using Social Network Analysis. In thiscontext, the aim of the research is to reveal the images of McDonald's and Burger King, thetwo leading brands in the fast food sector, by means of Social Network Analysis based onthe unconscious and subconscious connotations of the students seen as the target audience.According to the results obtained from the analysis of the Burger King of meat, fire, callyou, fast service, ice-tea and mayonnaise, while McDonald ices brand-specific Mac Mac,M letter and McDonald’s has been identified as a slogan. According to this result, it isthought that the focus of the brands on these specific associations will contribute to thedifferentiation and strengthening of brand positions.
 

Kaynak

Journal of Tourism and Gastronomy Studies

Cilt

7

Sayı

2

Bağlantı

https://doi.org/10.21325/jotags.2019.399
https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TXpRek16UTVPUT09
https://hdl.handle.net/20.500.12712/9199

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.