Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDuyar, Hünkar Avni
dc.contributor.authorSönmez, Gülşah
dc.date.accessioned2020-06-21T10:39:10Z
dc.date.available2020-06-21T10:39:10Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.issn1300-1590
dc.identifier.issn2148-3140
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TmpNMU56QXc=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/9021
dc.description.abstractSu ürünleri, kalitatif ve kantitatif bakımdan çok geniş bir yelpaze içermektedir. Su canlıları insan besininin önemli bir kısmını oluşturduğu gibi birçok alanda kullanılan önemli bir hammaddedir. Su ürünleri denilince ilk akla gelen balık olmasına rağmen, birçok ülke besinsel değerinin yüksek olmasından dolayı balık dışında diğer su ürünlerinden de faydalanma yoluna gitmişlerdir. Dünyada, balık dışında değerlendirilen su ürünlerinden birisi de denizanasıdır. Denizanası binlerce yıldır ticari amaçla Çinliler tarafından önemli bir gıda olarak kullanılmaktadır ve her yıl kendi iç pazarında 58 bin ton denizanası tüketmektedir. Yarı kurutulmuş denizanası Asya ülkelerinde oldukça popüler olup, milyonlarca dolarlık deniz ürünleri ticaretini temsil etmektedir. Denizanasının geleneksel işleme metotları su içeriğini azaltmak, pH'ı düşürmek ve tekstürü sertleştirmek için tuz (NaCI) ve şap (AIK[SO4]212 hbOydan oluşan bir karışımın kullanıldığı pek çok aşamadan oluşmaktadır. Denizanasının, besleyici değeri olduğu kadar tıbbi açıdan da önemli olduğu ileri sürülmektedir.en_US
dc.description.abstractJellyfish processing technology. Seafood having a wide quality and quantity perspective are not only human nutrient but also they are row materials for a lot of industries. When it is first mentioned about seafood, firstly fish are thought but many countries use other seafood because of their high nutriment value. Jellyfish which is one of them has been using for its commercial aim by Chinese for thousand years and 58000 tones are consumed every year in China. Semi-dried jellyfish is popular in many Asian countries and has role in millions dollars seafood trade. Traditional processing methods of jellyfish includes many stages such as using salt (NaCI) and alum (AIK[SO4]212 H2O) in order to reduce water content, decrease pH and harden the texture. It is claimed that jellyfish have an importance in medical.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBalıkçılıken_US
dc.subjectZoolojien_US
dc.titleDenizanası işleme teknolojisien_US
dc.title.alternativeJellyfish processing technologyen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume23en_US
dc.identifier.issue1-3suplen_US
dc.identifier.startpage403en_US
dc.identifier.endpage405en_US
dc.relation.journalSu Ürünleri Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster