dc.contributor.author | Evren, Mustafa | |
dc.contributor.author | Turhan, Sadettin | |
dc.date.accessioned | 2020-06-21T10:32:09Z | |
dc.date.available | 2020-06-21T10:32:09Z | |
dc.date.issued | 2000 | |
dc.identifier.issn | 1300-2988 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpVNU9UazU= | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12712/8417 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada 12 çiğ, 12 pişmiş olmak üzere toplam 24 örnekte mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Yapılan analiz sonuçlarında çiğ örneklerde toplam bakteri 3.8x106-1.8x108 /g, maya-küf 9.7x104-2.2x106 /g, koliform bakteri 3.9x102-8.7x104 /g, E.coli 1.9x101-1.9x103 /g, lipolitik bakteri 5.9x104-6.6x105 /g ve proteolitik bakteri 8.8x104-5.4x105/g; pişmiş örneklerde toplam bakteri 1.9x105-2.6x107/g, maya-küf 9.9x103-3.1x105 /g, koliform bakteri 3x101-2.9x103 /g, E.coli 1xl01-3.9x102 /g, lipolitik bakteri 4.8x103-3.8x105 /g ve proteolitik bakteri 1.5x103-2.5x105 /g arasında bulunmuştur. | en_US |
dc.description.abstract | In this study, total 24 samples 12 of them as uncooked and 12 of them as cooked, were microbiologically analyzed. As a result of this analysis in the raw samples, total bacteria 3.8x106-1.8x108 CFU/g, yeasts and molds 9.7x104-2.2x106 CFU/g, coliform bacteria 3.9x102-8.7x104 CFU/g, E.coli 1.9x101-1.9x103 CFU/g, lypolitic bacteria 5.9x104-6.6x105 CFU/g, proteolytic bacteria 8.8x104-5.4x10 CFU/g; in the cooked samples total bacteria 1.9x105-2.6x107 CFU/g, yeasts and molds 9.9x103-3.1x105 CFU/g, coliform bacteria 3x101-2.9x103 CFU/g, E.coli 1x101-3.9x102 CFU/g, lypolitic bacteria 4.8x103-3.8x105 CFU/g, proteolytic bacteria 1.5x103-2.5x105 CFU/g were determined. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ziraat Mühendisliği | en_US |
dc.title | Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri | en_US |
dc.title.alternative | The microbiological properties of the meatball sold outside (By whell barrow) in Samsun | en_US |
dc.type | other | en_US |
dc.contributor.department | OMÜ | en_US |
dc.identifier.volume | 15 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 1 | en_US |
dc.identifier.endpage | 4 | en_US |
dc.relation.journal | Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi) | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Diğer | en_US |