Show simple item record

dc.contributor.authorEvren, Mustafa
dc.contributor.authorTurhan, Sadettin
dc.date.accessioned2020-06-21T10:32:09Z
dc.date.available2020-06-21T10:32:09Z
dc.date.issued2000
dc.identifier.issn1300-2988
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpVNU9UazU=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/8417
dc.description.abstractBu çalışmada 12 çiğ, 12 pişmiş olmak üzere toplam 24 örnekte mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Yapılan analiz sonuçlarında çiğ örneklerde toplam bakteri 3.8x106-1.8x108 /g, maya-küf 9.7x104-2.2x106 /g, koliform bakteri 3.9x102-8.7x104 /g, E.coli 1.9x101-1.9x103 /g, lipolitik bakteri 5.9x104-6.6x105 /g ve proteolitik bakteri 8.8x104-5.4x105/g; pişmiş örneklerde toplam bakteri 1.9x105-2.6x107/g, maya-küf 9.9x103-3.1x105 /g, koliform bakteri 3x101-2.9x103 /g, E.coli 1xl01-3.9x102 /g, lipolitik bakteri 4.8x103-3.8x105 /g ve proteolitik bakteri 1.5x103-2.5x105 /g arasında bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractIn this study, total 24 samples 12 of them as uncooked and 12 of them as cooked, were microbiologically analyzed. As a result of this analysis in the raw samples, total bacteria 3.8x106-1.8x108 CFU/g, yeasts and molds 9.7x104-2.2x106 CFU/g, coliform bacteria 3.9x102-8.7x104 CFU/g, E.coli 1.9x101-1.9x103 CFU/g, lypolitic bacteria 5.9x104-6.6x105 CFU/g, proteolytic bacteria 8.8x104-5.4x10 CFU/g; in the cooked samples total bacteria 1.9x105-2.6x107 CFU/g, yeasts and molds 9.9x103-3.1x105 CFU/g, coliform bacteria 3x101-2.9x103 CFU/g, E.coli 1x101-3.9x102 CFU/g, lypolitic bacteria 4.8x103-3.8x105 CFU/g, proteolytic bacteria 1.5x103-2.5x105 CFU/g were determined.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleSamsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özelliklerien_US
dc.title.alternativeThe microbiological properties of the meatball sold outside (By whell barrow) in Samsunen_US
dc.typeotheren_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume15en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage4en_US
dc.relation.journalOndokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record