• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri

Tarih

2000

Yazar

Evren, Mustafa
Turhan, Sadettin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada 12 çiğ, 12 pişmiş olmak üzere toplam 24 örnekte mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Yapılan analiz sonuçlarında çiğ örneklerde toplam bakteri 3.8x106-1.8x108 /g, maya-küf 9.7x104-2.2x106 /g, koliform bakteri 3.9x102-8.7x104 /g, E.coli 1.9x101-1.9x103 /g, lipolitik bakteri 5.9x104-6.6x105 /g ve proteolitik bakteri 8.8x104-5.4x105/g; pişmiş örneklerde toplam bakteri 1.9x105-2.6x107/g, maya-küf 9.9x103-3.1x105 /g, koliform bakteri 3x101-2.9x103 /g, E.coli 1xl01-3.9x102 /g, lipolitik bakteri 4.8x103-3.8x105 /g ve proteolitik bakteri 1.5x103-2.5x105 /g arasında bulunmuştur.
 
In this study, total 24 samples 12 of them as uncooked and 12 of them as cooked, were microbiologically analyzed. As a result of this analysis in the raw samples, total bacteria 3.8x106-1.8x108 CFU/g, yeasts and molds 9.7x104-2.2x106 CFU/g, coliform bacteria 3.9x102-8.7x104 CFU/g, E.coli 1.9x101-1.9x103 CFU/g, lypolitic bacteria 5.9x104-6.6x105 CFU/g, proteolytic bacteria 8.8x104-5.4x10 CFU/g; in the cooked samples total bacteria 1.9x105-2.6x107 CFU/g, yeasts and molds 9.9x103-3.1x105 CFU/g, coliform bacteria 3x101-2.9x103 CFU/g, E.coli 1x101-3.9x102 CFU/g, lypolitic bacteria 4.8x103-3.8x105 CFU/g, proteolytic bacteria 1.5x103-2.5x105 CFU/g were determined.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

15

Sayı

1

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpVNU9UazU=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/8417

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.