• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Samsun piyasasında açıkta (el arabalarında) satılan köftelerin mikrrobiyolojik özellikleri

Date

2000

Author

Evren, Mustafa
Turhan, Sadettin

Metadata

Show full item record

Abstract

Bu çalışmada 12 çiğ, 12 pişmiş olmak üzere toplam 24 örnekte mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Yapılan analiz sonuçlarında çiğ örneklerde toplam bakteri 3.8x106-1.8x108 /g, maya-küf 9.7x104-2.2x106 /g, koliform bakteri 3.9x102-8.7x104 /g, E.coli 1.9x101-1.9x103 /g, lipolitik bakteri 5.9x104-6.6x105 /g ve proteolitik bakteri 8.8x104-5.4x105/g; pişmiş örneklerde toplam bakteri 1.9x105-2.6x107/g, maya-küf 9.9x103-3.1x105 /g, koliform bakteri 3x101-2.9x103 /g, E.coli 1xl01-3.9x102 /g, lipolitik bakteri 4.8x103-3.8x105 /g ve proteolitik bakteri 1.5x103-2.5x105 /g arasında bulunmuştur.
 
In this study, total 24 samples 12 of them as uncooked and 12 of them as cooked, were microbiologically analyzed. As a result of this analysis in the raw samples, total bacteria 3.8x106-1.8x108 CFU/g, yeasts and molds 9.7x104-2.2x106 CFU/g, coliform bacteria 3.9x102-8.7x104 CFU/g, E.coli 1.9x101-1.9x103 CFU/g, lypolitic bacteria 5.9x104-6.6x105 CFU/g, proteolytic bacteria 8.8x104-5.4x10 CFU/g; in the cooked samples total bacteria 1.9x105-2.6x107 CFU/g, yeasts and molds 9.9x103-3.1x105 CFU/g, coliform bacteria 3x101-2.9x103 CFU/g, E.coli 1x101-3.9x102 CFU/g, lypolitic bacteria 4.8x103-3.8x105 CFU/g, proteolytic bacteria 1.5x103-2.5x105 CFU/g were determined.
 

Source

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Volume

15

Issue

1

URI

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpVNU9UazU=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/8417

Collections

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.