• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Denizsuyunda ve tatlısuda ağ kafeslerde yetiştirilen gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss W., 1792)' nın gelişme farklılıklarının karşılaştırılması

Tarih

2004

Yazar

Öz, Ünal

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırmada, denizsuyunda ve tatlısuda ağ kafeslerde yetiştirilen gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss W., 1792)' nın gelişme farklılıkları incelenmiştir. Deneme; tatlısu ve denizde, 2 tekerrürlü' olarak yürütülmüştür. Çalışma; her iki ortamda da ağ kafeslerde gerçekleştirilmiştir. Ortalama ağırlıkları; gölde 102.950.45 g ve denizde 102.610.49 g olan gökkuşağı alabalıkları, canlı ağırlıklarının %1.5'i ile %2'si oranında 90 gün süreyle yenilenmişlerdir. Deneme sonunda ortalama, gölde 303.772.93 g, denizde 370.894.10 g canlı ağırlıklar elde edilmiş olup tatlısu ve deniz suyu değerleri arasındaki fark istatistiksel olarak önemli bulunmuştur (P0.05). Spesifik büyüme oranları gölde %1.21 ve denizde %1.46, yem değerlendirme oranı değerleri sırasıyla, 1.29 ve 1.12, kondüsyon faktörü değerleri ise sırasıyla, 1.23 ve 1.22 olarak belirlenmiştir.
 
In this study, the growth differences of .rainbow trout (Oncorhynchus mykiss W.,1792) reared in net cages in seawater and freshwater was investigated. The study was carried out with 2 replicates in fresh and seawater. The study was done in net cages in both cases. The average weight of trouts was 102.950.45 g in freshwater and 102.61±0.49 g in seawater and they were fed at the rate of 1.5-2 % of their body weight during 90 days. At the end of the study, the final average weights of 303.772.93 g in freshwater and 370.894.10 g in seawater were determined and the difference between both values was statistically significant (P<0.05). Spesific Growth Rates were 1.21 in freshwater and 1.46 % in seawater, the food conversion ratios were 1.29 and 1.12, the condition factors were 1.23 and 1.22, respectively.
 

Kaynak

Fırat Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Cilt

16

Sayı

2

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TlRFd05UZzQ=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/8281

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.