• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Denizsuyunda ve tatlısuda ağ kafeslerde yetiştirilen gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss W., 1792)' nın gelişme farklılıklarının karşılaştırılması

Date

2004

Author

Öz, Ünal

Metadata

Show full item record

Abstract

Bu araştırmada, denizsuyunda ve tatlısuda ağ kafeslerde yetiştirilen gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss W., 1792)' nın gelişme farklılıkları incelenmiştir. Deneme; tatlısu ve denizde, 2 tekerrürlü' olarak yürütülmüştür. Çalışma; her iki ortamda da ağ kafeslerde gerçekleştirilmiştir. Ortalama ağırlıkları; gölde 102.950.45 g ve denizde 102.610.49 g olan gökkuşağı alabalıkları, canlı ağırlıklarının %1.5'i ile %2'si oranında 90 gün süreyle yenilenmişlerdir. Deneme sonunda ortalama, gölde 303.772.93 g, denizde 370.894.10 g canlı ağırlıklar elde edilmiş olup tatlısu ve deniz suyu değerleri arasındaki fark istatistiksel olarak önemli bulunmuştur (P0.05). Spesifik büyüme oranları gölde %1.21 ve denizde %1.46, yem değerlendirme oranı değerleri sırasıyla, 1.29 ve 1.12, kondüsyon faktörü değerleri ise sırasıyla, 1.23 ve 1.22 olarak belirlenmiştir.
 
In this study, the growth differences of .rainbow trout (Oncorhynchus mykiss W.,1792) reared in net cages in seawater and freshwater was investigated. The study was carried out with 2 replicates in fresh and seawater. The study was done in net cages in both cases. The average weight of trouts was 102.950.45 g in freshwater and 102.61±0.49 g in seawater and they were fed at the rate of 1.5-2 % of their body weight during 90 days. At the end of the study, the final average weights of 303.772.93 g in freshwater and 370.894.10 g in seawater were determined and the difference between both values was statistically significant (P<0.05). Spesific Growth Rates were 1.21 in freshwater and 1.46 % in seawater, the food conversion ratios were 1.29 and 1.12, the condition factors were 1.23 and 1.22, respectively.
 

Source

Fırat Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Volume

16

Issue

2

URI

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TlRFd05UZzQ=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/8281

Collections

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.