Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKarayel, Reyhan
dc.contributor.authorBozoğlu, Hatice
dc.date.accessioned2020-06-21T10:30:36Z
dc.date.available2020-06-21T10:30:36Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.issn2147-6403
dc.identifier.issn2618-5881
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRjeE9EZzFOUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/8060
dc.description.abstractBu çalışma, Samsun ekolojik şartlarında 18 bezelye hattının yemlik yetiştiriciliğe uygunluğunun belirlenmesi amacı ile 2 yıl süre ile yürütülmüştür. Denemeler her iki yılda kasım ayı içerisinde ekilmiştir. Bitki boyu, dal sayısı, bitkide yaprak sayısı, yaprak alanı, yaprak/sap oranı, bitki ağırlığı, bitkide tane verimi belirlenmiştir. Path analizine göre, bitki kuru ağırlığına en fazla doğrudan etki eden özelliklerin sırasıyla yaprak alanı, yaprak/sap oranı, tane verimi ve yaprak alan indeksi olduğu belirlenmiştir. İki yıllık verilere göre denemede kullanılan genotiplerin yaprak alanı 15.3- 69.4 cm2 ,yaprak/sap oranı 0.89 -1.22, tane verimi 5.6 -9.35 g/bitki ve yaprak alan indeksi 1.91 - 9.35 değerleri arasında değişmiştir. Denemede kullanılan genotiplerden 6sının yapılan değerlendirmeler sonucu yem amaçlı kullanılabileceği sonucuna varılmıştır.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study conducted at the ecological conditions of Samsun for two years was to determine the suitability of cultivation for forage of 18 local pea lines. Sown were done in november both years. Plant height, number of branch, number of leaves, leaves area, leaf/stem ration, dry plant weight and seed yield per plant were determined. According to the path analysis it was determined that leaf area, leaf/stem ratio, seed yield and leaf area index had the most directly effect on dry plant weight. Average of these characters ranged between 15.3 -69.4 cm2 , 0.89-1.22, 5.6- 9.35 g/plant and 1.91 -9.35 respectively as according to the two year datas. It was concluded that can be selected 6 genotypes for forage from this experiment.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleYemlik yetiştiriciliğe uygun yerel bezelye (Pisum sativum L.)genotipleri*en_US
dc.title.alternativeLocal pea ( Pisum sativum L.) genotypes appopriate for forageen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume1en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage83en_US
dc.identifier.endpage90en_US
dc.relation.journalAkademik Ziraat Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster