Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorErdem, Hüseyin
dc.contributor.authorAtasever, Savaş
dc.date.accessioned2020-06-21T10:30:24Z
dc.date.available2020-06-21T10:30:24Z
dc.date.issued2004
dc.identifier.issn1300-2988
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TmpZM053PT0=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/7975
dc.description.abstractVücut kondüsyon puanlaması, süt ineklerinin yağ rezervlerinin beş puanlı bir cetvele göre değerlendirilmesidir. Farklı verim dönemlerinde arzulanan vücut kondüsyonlarının elde edilmesi için besleme programlarının düzenlenmesi, üretim etkinliğinin artırılması açısından gereklidir. Bu makalede vücut kondüsyon puanı, uygulanışı ve verimlere olan etkileri üzerinde durulmuştur.en_US
dc.description.abstractBody condition scoring is a method of evaluating fat reserves of dairy cows according to a five point scale. Adjusting the nutritional program to obtain desired body condition at different stages of production is necessary to enhance production efficiency. In this review; body condition scoring method, how to apply it and its effect on yields were discussed.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleSüt sığırlarında vücut kondüsyon puanlaması yöntemien_US
dc.title.alternativeBody condition scoring method in dairy cattleen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume19en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage65en_US
dc.identifier.endpage71en_US
dc.relation.journalOndokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster