Süt sığırlarında vücut kondüsyon puanlaması yöntemi
Özet
Vücut kondüsyon puanlaması, süt ineklerinin yağ rezervlerinin beş puanlı bir cetvele göre değerlendirilmesidir. Farklı verim dönemlerinde arzulanan vücut kondüsyonlarının elde edilmesi için besleme programlarının düzenlenmesi, üretim etkinliğinin artırılması açısından gereklidir. Bu makalede vücut kondüsyon puanı, uygulanışı ve verimlere olan etkileri üzerinde durulmuştur. Body condition scoring is a method of evaluating fat reserves of dairy cows according to a five point scale. Adjusting the nutritional program to obtain desired body condition at different stages of production is necessary to enhance production efficiency. In this review; body condition scoring method, how to apply it and its effect on yields were discussed.
Kaynak
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)Cilt
19Sayı
1Bağlantı
https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TmpZM053PT0=https://hdl.handle.net/20.500.12712/7975