Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorHurşit, Kadir
dc.contributor.authorTemiz, Hasan
dc.date.accessioned2020-06-21T10:27:33Z
dc.date.available2020-06-21T10:27:33Z
dc.date.issued1999
dc.identifier.issn1300-2988
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpVd09UVTE=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/7899
dc.description.abstractAraştırmada değişik meyvelerin pulpu ile aroması kullanılarak yapılan swiss ve sundae tipi yoğurtlar duyusal, kimyasal ve fiziksel analize tabi tutulmuştur. Duyusal analiz sonuçlarına göre yoğurtlarda tatlılık derecesi, meyve oranı , tat koku ve dış görünüş açısından sundae tipi yoğurtlar yüksek puan alırken , kıvam yönünden swiss tipi yoğurtlar yüksek puan almıştır. Kimyasal analiz sonuçlarına göre her iki tip yoğurt arasında kimyasal bileşim açısından önemli farlılık bulunmamıştır. Fiziksel analiz sonuçlarına göre swiss tipi yoğurtlarda pıhtı gerginliği açısından daha yüksek değerler saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractIn this research , it was aimed to determine the organolepric, chemical and physical properties of swiss and sundae type yogurts produced by using various fruits' pulps and favours. Organoleptic analysis results showed that while sundae type yogurts had wisher scores in terms of sweetness degree, fruit rate , taste and odor; swiss-type yogurts had wishes viscosity score, According to the chemical analysis results there was no difference between yogurt types in terms of chemical composition. According to the physical analysis results swiss-type yoghurts had wisher scores in terms of the curd tension.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleMeyveli yoğurt üretim yöntemlerinin karşılaştırılmasıen_US
dc.title.alternativeComparision of producing methods of fruit- falavored yogurtsen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume14en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage151en_US
dc.identifier.endpage165en_US
dc.relation.journalOndokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster