• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Meyveli yoğurt üretim yöntemlerinin karşılaştırılması

Tarih

1999

Yazar

Hurşit, Kadir
Temiz, Hasan

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Araştırmada değişik meyvelerin pulpu ile aroması kullanılarak yapılan swiss ve sundae tipi yoğurtlar duyusal, kimyasal ve fiziksel analize tabi tutulmuştur. Duyusal analiz sonuçlarına göre yoğurtlarda tatlılık derecesi, meyve oranı , tat koku ve dış görünüş açısından sundae tipi yoğurtlar yüksek puan alırken , kıvam yönünden swiss tipi yoğurtlar yüksek puan almıştır. Kimyasal analiz sonuçlarına göre her iki tip yoğurt arasında kimyasal bileşim açısından önemli farlılık bulunmamıştır. Fiziksel analiz sonuçlarına göre swiss tipi yoğurtlarda pıhtı gerginliği açısından daha yüksek değerler saptanmıştır.
 
In this research , it was aimed to determine the organolepric, chemical and physical properties of swiss and sundae type yogurts produced by using various fruits' pulps and favours. Organoleptic analysis results showed that while sundae type yogurts had wisher scores in terms of sweetness degree, fruit rate , taste and odor; swiss-type yogurts had wishes viscosity score, According to the chemical analysis results there was no difference between yogurt types in terms of chemical composition. According to the physical analysis results swiss-type yoghurts had wisher scores in terms of the curd tension.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

14

Sayı

3

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpVd09UVTE=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/7899

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.