• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Meyveli yoğurt üretim yöntemlerinin karşılaştırılması

Date

1999

Author

Hurşit, Kadir
Temiz, Hasan

Metadata

Show full item record

Abstract

Araştırmada değişik meyvelerin pulpu ile aroması kullanılarak yapılan swiss ve sundae tipi yoğurtlar duyusal, kimyasal ve fiziksel analize tabi tutulmuştur. Duyusal analiz sonuçlarına göre yoğurtlarda tatlılık derecesi, meyve oranı , tat koku ve dış görünüş açısından sundae tipi yoğurtlar yüksek puan alırken , kıvam yönünden swiss tipi yoğurtlar yüksek puan almıştır. Kimyasal analiz sonuçlarına göre her iki tip yoğurt arasında kimyasal bileşim açısından önemli farlılık bulunmamıştır. Fiziksel analiz sonuçlarına göre swiss tipi yoğurtlarda pıhtı gerginliği açısından daha yüksek değerler saptanmıştır.
 
In this research , it was aimed to determine the organolepric, chemical and physical properties of swiss and sundae type yogurts produced by using various fruits' pulps and favours. Organoleptic analysis results showed that while sundae type yogurts had wisher scores in terms of sweetness degree, fruit rate , taste and odor; swiss-type yogurts had wishes viscosity score, According to the chemical analysis results there was no difference between yogurt types in terms of chemical composition. According to the physical analysis results swiss-type yoghurts had wisher scores in terms of the curd tension.
 

Source

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Volume

14

Issue

3

URI

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpVd09UVTE=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/7899

Collections

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.