Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSarıçiçek, B. Zehra
dc.contributor.authorKılıç, Ünal
dc.contributor.authorErener, Güray
dc.date.accessioned2020-06-21T10:27:22Z
dc.date.available2020-06-21T10:27:22Z
dc.date.issued2003
dc.identifier.issn1300-2988
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TXpBeU1UZzQ=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/7866
dc.description.abstractBu çalışma, etlik piliçlerde yemleme süresinin kısıtlanmasının canlı ağırlık, yem tüketimi, yemden yararlanma ve bazı karkas özellikleri üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada Ross 308 ırkı 450 adet hayvan kullanılmış, kontrol grubunun yanısıra 2 saat (8:30-10:30), 4 saat (8:30-12:30), 6 saat (8:30-14:30) ve 8 saat (8:30-16:30) süre yem kısıtlaması uygulanmıştır. Deneme süresince hayvanlar l, Dönemde % 23 Ham Protein, 3 15ü kcal/kg ME, 2. Dönemde % 21 Ham Protein 3200 kcal/kg ME ve 3. Dönemde % 19 Mam Protein ve 3200 kcal/kg MI: içeren karma yem tüketmişlerdir. Besi süresinin (42. gün) sonunda dişiler 2414.0025.50 g, erkekler 2901.3327.91 g canlı ağırlık ile en yüksek ağırlığı 8 saat sınırlı yemleme uygulanan grup göstermiştir, En az yeni tüketimine 8 saat sınırlı yemleme uygulanan grup (3789.4820.22 g) sahip olurken en fazla yem tüketimine (3905.333.02 g) kontrol grubu sahip olmuştur. Deneme boyunca en iyi yem değerlendirme katsayısına 8 saat sınırlı yenileme uygulanan grupta (1,510.03) görülürken en kötü yem değerlendirme katsayısı (].610.02) kontrol grubunda saptanmıştır. Aradaki fark istatistiki açıdan önemli (P0.01) bulunmuştur. Karkas özellikleri bakımından yem kısıtlamasının bir etkisi olmadığı saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractThis experiment was carried out to determine the effect of restricting of feeding time on live weight, feed consumption, feed efficiency and some carcass characteristics of broilers. Fourhundered and fifty broilers of Ross 308 strain were used in this experiment. Feed consumption was restricted for 0 (control), 2 hours (between 8:30-14:30), 4 hours (between 8:30-12:30), 6 hours (between 8:30-14:30) and 8 hours (8:30-16:30). The diets were formulated to contain 23% Crude Protein (CP). 3 150 kcal/kg ME ( 1 st period), 21%CP, 3200 kcal/kg ME (2nd period) and 19% CP, 3200 kcal/kg ME (3rd period). At the termination of the experiment the highest liveweights for femoles (24I4.00±25.50 g) and males (290I,33±27.91 g) were obtained in 8 hours-restriction group. The lowest and the highest feed consumptions were determined at 8 hours-restriction (3789.48±20.2 g) and control (3905.33±3.02 g) groups, respectively. Eight hours-restriction group (1.51±0.03) and control group (1.61:1:0.02) hud the worst and the best feed efficiencies, respectively. Feed restriction had no effect on carcass characteristics.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleEtlik piliçlerde yemleme süresini kısıtlamanın performansa etkilerien_US
dc.title.alternativeEffects of restricting of feeding time on performance of broilersen_US
dc.typeotheren_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume18en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage19en_US
dc.identifier.endpage26en_US
dc.relation.journalOndokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster