Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSarıçiçek, B. Zehra
dc.contributor.authorGaripoğlu, Ali Vaiz
dc.contributor.authorAmanvermez, Ramazan
dc.date.accessioned2020-06-21T10:26:30Z
dc.date.available2020-06-21T10:26:30Z
dc.date.issued1998
dc.identifier.issn1300-7580
dc.identifier.issn2148-9297
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpRek9UYzM=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/7682
dc.description.abstractBu çalışma farklı yağ kaynakları (hayvansal yağ ve bitkisel yağ) ve düzeylerinin (%0, % 2.5 ve % 5) tavşanlarda çeşitli kan parametreleri üzerine olan etkilerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, herbirinde erkek ve dişi alt grupları bulunan 5 farklı grup oluşturulmuş (Grup 1 % 0 yağ, grup 2 %2.5 BY, grup 3 % 5 BY grup 4 % 2.5 HY, grup 5 % 5 HY) ve hayvanlar bu gruplara dağıtılmıştır. Denemenin sonucunda tavşan kanındaki parametrelerin ( LDL-C_1 total kolesterol, fosfolipid, HDL-C_1 trigliserid, serbest kolesterol) farklı yağ kaynakları ve seviyelerinden farklı düzeyde etkilendikleri ve hayvansal yağların bu parametreleri artırıcı yönde etki yaptıkları belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractIn this research it was aimed to determine the effets of different fat sources (animal fat and vegetable oil) and different fat levels (0 % 2.5 and 5 %) on various blood parameters of rabbits. With this aim, 5 different group (each of with male and female sub-groups) were established (Group 10 % fat, group 22.5 % vegetable oil (VO), group 35 % vegetable oul group 42.5 % animal fat (AF), group 55 % animal fat) and animals were allocated into these groups. At the end of the experiment, it was determined that blood parameters ( LDL-C_1 total cholesterol, phospolipid, HDL-C_1 tryglyceride, free cholesterol) were influenced by different fat sources and levels at different manner and animal fats increased these blood parameters.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÇevre Bilimlerien_US
dc.titleEffects of various fat levels and sources on blood cholosterol levels in rabbitsen_US
dc.title.alternativeFarklı yağ düzeyleri ve kaynakların kan kolestrol düzeyleri üzerindeki etkilerien_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage15en_US
dc.identifier.endpage20en_US
dc.relation.journalTarım Bilimleri Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster