Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorHurşit, Abdulkadir
dc.date.accessioned2020-06-21T10:26:00Z
dc.date.available2020-06-21T10:26:00Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRnNE1qVTRPQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/7522
dc.description.abstractCanlıların yaşamı için gerekli olan lipitlerin sindirimi ve emilimi genel hatlarıyla biliniyor olmasına rağmen, değişik lipitlerin nasıl sindirildiği, kan dolaşım sistemine nasıl dağıldığı ve hücreler tarafından nasıl kullanıldığı konuları, çoğu ihtisas dışı insan tarafından pek bilinemez. Son zamanlarda yağ sindirimi ve emilimi konusundaki bilgiler önemli derecede artmıştır. Yağ asitlerinin emilimini sağlayan H pompalarının taşıma sistemi etki mekanizmalarında yeni görüşlere yol açmıştır. Sindirim kanalında birçok lipolitik enzimin yapısı ile fonksiyonu arasındaki ilişkiyi ve etki mekanizmalarını aydınlatılmıştır. Bu çalışma, lipit sindirimi ve emilimi konusunda güncel görüşleri sunmayı amaçlamıştır.en_US
dc.description.abstractAlthough the digestion and absorption of lipids that are necessary for the survival of living organisms are well known in general terms, nevertheless how different lipids to be digested, how it is distributed into the bloodstream, and how to be used by the cells, are unknown issues by most non specialist people. In recent years, knowledge of lipid digestion and absorption has expanded considerably. More insight has been gained in the mechanism of action of H pump as a transport system in fatty acid absorption. New knowledge gained on the structure-function relationship and mechanisms of action of several lipolytic enzymes in the gastrointestinal tract. This work intends to give an up to date view of lipid digestion and absorption.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleBesinsel Lipit Bileşenlerinin Emilimien_US
dc.title.alternativeAbsorption of Dietary Lipid Componentsen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume3en_US
dc.identifier.issue10en_US
dc.identifier.startpage796en_US
dc.identifier.endpage805en_US
dc.relation.journalTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster