• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Fakülteler
  • Tıp Fakültesi
  • Cerrahi Tıp Bilimleri
  • Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı
  • Uzmanlık Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Fakülteler
  • Tıp Fakültesi
  • Cerrahi Tıp Bilimleri
  • Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı
  • Uzmanlık Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Klomifen sitrata rezistan pcos'lu olgularda gonadotropinlerin yavaş artırımlı yöntemle uygulanmasının geleneksel yöntemle karşılaştırılması / İpek Bolat.

Tarih

1999

Yazar

Bolat, İpek

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Amaç: Polikistik over sendromu ile ilişkili anovulasyonun tedavisinde, geleneksel ve yavaş doz artırımlı yöntemin etkinlik, güvenirlik ve komplikasyonlarının karşılaştırılması. Çalışma: Prospektif randomize çalışma. Yöntem: PCOS'a bağlı anovulasyonu olan klomifen sitrata rezistan 31 infertil hasta çalışmaya alındı. İlk gruptaki 12 hastaya 26 siklus boyunca gonadotropinler yavaş artırımlı yöntem ile uygulandı. İkinci gruptaki 19 hastaya ise 24 siklus boyunca geleneksel yöntem ile gonadotropin tedavisi yapıldı. Değerlendirilen parametreler: Günlük efektif gonadotropin dozu (ünite), HCG günü E2 düzeyi, ovulatuar siklus sayısı, monofolliküler ve multifolliküler gelişim oranları, OHSS gelişimi, siklus başına gebelik oranı, çoğul gebelik, abortus, ektopik gebelik ve tedavi maliyetleri değerlendirildi. Sonuçlar: Monofollikülergelişim yavaş artırımlı yöntemde %88.4, konvansiyonel yöntemde ise %58.3 idi (p=0.03), siklus başına ovulasyon oranı %76.9-%50 (p=0.04), multifolliküler gelişim %3.8-%20.8 (p=0.02), siklus başına gebelik oranları %11.5-%8.5 (p büyüktür 0.05), abortus 1-0, çoğul gebelik 0-1, tedavi maliyetleri (siklus başına) 425-717 DM (p küçüktür 0.05). Karar: Gonadotropinlerin yavaş artırımlı yöntemle uygulanması CC'a rezistan PCOS'lu hastalarda, multipl follikülogenezi azaltıp, tatminkar bir gebelik oranı da sağlayan en güvenli protokol olabilir. Bu yöntem CC'a rezistan PCOS'lu hastalarda geleneksel gonadotropin tedavisinin yerini rahatlıkla alabilir.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/32188.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/32330

Koleksiyonlar

  • Uzmanlık Tez Koleksiyonu [93]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.