Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorSarıçiçek, B.Zehra
dc.contributor.authorÇayıroğlu, Hayrettin
dc.date.accessioned2020-07-21T21:47:18Z
dc.date.available2020-07-21T21:47:18Z
dc.date.issued1994
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/37031.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/28407
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1994en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 37031en_US
dc.description.abstractBu araştırmada, sırasıyla % 4, 6 ve 8 oranlarında üre ile muamele edilen mısır koçanlarının yem değerlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Denemede 1.5-2 yaşlı karakaya koçlarına klasik sindirim denemesi uygulanmıştır. Deneme, her yem için 7 gün alıştırma, 8 gün ön deneme ve 10 günlük esas deneme olmak üzere 25'er gün sürmüştür. Doğal, % 4, 6 ve 8 üre uygulanmış mısır koçanlarının organik maddeler, ham protein, ham yağ, ham sellüloz, N'siz öz maddeler ve ham kül içerikleri, kuru maddede sırasıyla% 95.363, 2.878, 0.645, 32.933, 58.907, 4.637; % 95.324, 9.478, 0.695, 36.022, 49.129, 4.676; % 95.154, 11.609, 0.595, 35.525, 47.425, 4.846; % 94.935, 12.987, 0.733, 33.372, 47.843 ve 5.065 olarak belirlenmiştir. Doğal, % 4, 6 ve 8 üre uygulanmış mısır koçanlarının kuru madde, organik madde, ham protein, ham yağ, ham sellüloz ve N'siz öz maddelerinin sindirilme dereceleri, sırasıyla % 44.72, 46.019, -49.246, 7.676, 54.924, 46.112; % 47.761, 47.820, 36.579, 12.583, 59.307, 42.063; % 56.661, 57.864, 66.666, 32.369, 69.667, 47.188 % 51.307, 52.094, 53.417, 49.125, 57.541 ve 47.982 olarak saptanmıştır. Sindirilebilir kuru madde, organik maddeler, ham protein, ham yağ ham sellüloz ve N'siz öz maddeler içerikleri kuru maddede olmak üzere, sırasıyla, % 44.702, 43.885, -1.418, 0.050, 18.088, 27.164; % 47.761, 45.584, 3.467, 0.088, 21.364, 20.666; % 56.661, 55.060, 7.739, 0.193, 24.749, 22.379, % 51.307, 49.456, 6.937, 0.360, 19.203 ve 22.956; enerji değerleri ise kuru maddede, sırasıyla 24.913, 24.562, 34.165 ve 30.011 nişasta değeri olarak saptanmıştır.en_US
dc.formatVII, 36 y. ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectHayvan yemlerien_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS Ç385d 1994en_US
dc.titleDeğişik düzeylerde üre ile muamelenin öğütülmüş mısır koçanlarının sindirilebilirliği ve yem değeri üzerindeki etkileri / Hayrettin Çayıroğlu ;danışman B.Zehra Sarıçiçeken_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster