• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Zootekni Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Zootekni Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Değişik düzeylerde üre ile muamelenin öğütülmüş mısır koçanlarının sindirilebilirliği ve yem değeri üzerindeki etkileri / Hayrettin Çayıroğlu ;danışman B.Zehra Sarıçiçek

Date

1994

Author

Çayıroğlu, Hayrettin

Metadata

Show full item record

Abstract

Bu araştırmada, sırasıyla % 4, 6 ve 8 oranlarında üre ile muamele edilen mısır koçanlarının yem değerlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Denemede 1.5-2 yaşlı karakaya koçlarına klasik sindirim denemesi uygulanmıştır. Deneme, her yem için 7 gün alıştırma, 8 gün ön deneme ve 10 günlük esas deneme olmak üzere 25'er gün sürmüştür. Doğal, % 4, 6 ve 8 üre uygulanmış mısır koçanlarının organik maddeler, ham protein, ham yağ, ham sellüloz, N'siz öz maddeler ve ham kül içerikleri, kuru maddede sırasıyla% 95.363, 2.878, 0.645, 32.933, 58.907, 4.637; % 95.324, 9.478, 0.695, 36.022, 49.129, 4.676; % 95.154, 11.609, 0.595, 35.525, 47.425, 4.846; % 94.935, 12.987, 0.733, 33.372, 47.843 ve 5.065 olarak belirlenmiştir. Doğal, % 4, 6 ve 8 üre uygulanmış mısır koçanlarının kuru madde, organik madde, ham protein, ham yağ, ham sellüloz ve N'siz öz maddelerinin sindirilme dereceleri, sırasıyla % 44.72, 46.019, -49.246, 7.676, 54.924, 46.112; % 47.761, 47.820, 36.579, 12.583, 59.307, 42.063; % 56.661, 57.864, 66.666, 32.369, 69.667, 47.188 % 51.307, 52.094, 53.417, 49.125, 57.541 ve 47.982 olarak saptanmıştır. Sindirilebilir kuru madde, organik maddeler, ham protein, ham yağ ham sellüloz ve N'siz öz maddeler içerikleri kuru maddede olmak üzere, sırasıyla, % 44.702, 43.885, -1.418, 0.050, 18.088, 27.164; % 47.761, 45.584, 3.467, 0.088, 21.364, 20.666; % 56.661, 55.060, 7.739, 0.193, 24.749, 22.379, % 51.307, 49.456, 6.937, 0.360, 19.203 ve 22.956; enerji değerleri ise kuru maddede, sırasıyla 24.913, 24.562, 34.165 ve 30.011 nişasta değeri olarak saptanmıştır.

URI

http://libra.omu.edu.tr/tezler/37031.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/28407

Collections

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [122]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.