• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bafra derbent alabalık çittliğinde işletme içi hazırlanan yemin gökkuşağı alabalıklarının büyümesi üzerine etkisi / Fatma Burcu Karaali; Danışman Şevket Büyükhatipoğlu.

Tarih

1999

Yazar

Karaali, Fatma Burcu

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada özel bir yem fabrikasından temin edilmiş peler yemle işletmede hazırlanan pelet alabalık yaminin başlangıç ortalama canlı ağırlıkları 23 g olan alabalıkların büyümesi üzerine etkileri incelenmiştir. İki periyot halinde yürütülen denemenin 1. periyodu başında her iki gruba m³'e ortalama 7 kg balık olacak şekilde her bir havuza 1500 adet balık stoklanmıştır. Deneme süresince I. grup özel bir yem fabrikası tarafından üretilen pelet yemle II.grup ise işletemede hazırlanan pelet yemle yemlenmişlerdir. I.periyot sonunda m³'teki yoğunlukları ortalama 26 kg'a ulaşan balıkların sırasıyla canlı ağırlıkları 90.70±0.24 ve 88.69±0.23 g olmuştur. I. periyot sonunda ortalama canlı ağırlıklar arasında yapılan t-testi sonunda gruplar arasındaki farklılığın önemli (t=2.911, P<0.05) olduğu saptanmıştır. Denemenin II. periyodu başında ortalama canlı ağırlıkları 90.70±0.24 ve 88.69±0.23 g balıklarından m³'te 7 kg olacak şekilde stoklama yapılmıştır.II. periyot sonunda grupların ortalama canlı ağırlıkları sırasıyla 265.11±1.62 ve 237.55±1.54 g olarak saptanmış ortalama canlı ağırlıklar arasında yapılan t-testi sonunda gruplar arasındaki farkın önemli (t=3.100, P<0.05) olduğu belirlenmiştir.I. periyot sonunda grupların yem değerlendirme sayıları örnekte sırasıyla 1.08, 1.59, kuru maddede 0.99, 0.99. II.periyot sonunda ise örnekte 1.28 ve 1.95, kuru maddede 1.17, 1.21 olarak bulunmuştur. I. periyot sonunda her iki grubun kondüsyon faktörü 1.20 olarak tespit edilirken II. periyot sonunda ise 1.32 ve 1.28 olarak saptanmıştır. Deneme sonunda balık üzerinde yapılan kimyasal analizler sonucu grupların balık etindeki yağ (I. grup %2.11, II. grup %1.95 ) ve protein (I. grup %21.84 II. grup %21.16) oranları saptanmıştır.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/36440.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27821

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.