• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Alabalıkların beslenmesinde balık içorganları ve hamsinin kullanılması üzerine bir araştırma / Cumaali Ağırağaç; Danışman Şevket Büyükhatipoğlu.

Tarih

1997

Yazar

Ağırağaç, Cumaali

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Denemede, ortalama ağırlık 100 g olan 4 farklı gruptaki gökkuşağı alabalıklarına sırasıyla Kontrol grubuna alabalık pelet yemi, I. gruba %50 alabalık içorganı + %30 Soya Fasülye Unu (SFU)+ %20 Buğday Kepeği (BK). II gruba %50 hamsi kıyması+ %30 SFU +%20 BK ve III gruba %50 palamut içorganı+ %30 SFU+ %20 BK karışımlarından yapılmış yarı yaş yemler verilmiştir. 90 gün süren deneme sonucunda sırasıyla 324.85+-4.62 g. 261.79+-3.23 g. 282.03+-3.63 g ve 276.57+-3.87 g ortalama ağırlıklar elde edilmiş ve hasatta elde edilen ortalama ağırlıklar arasındaki farkın önemli olup olmadığı varyans analizi ve Duncan testi ile incelenmiştir. Analiz sonuçlarına göre Kontrol grubuile I.,II. ve III. grup, I. ile II. ve I. ile III. grup'lar arasındaki farklar önemli (P küçüktür 0.05), II. grup ile III. grup arasındaki fark önemsiz çıkmıştır (P büyüktür 0.05). Gruplara ait bireysel canlı ağırlık artışları sırasıyla 224.89 g, 162.02 g, 182.09 g ve 176.46 g olarak saptanmıştır. Deneme sonunda grupların ortalama kondisyon faktörü değerleri sırasıyla 1.28+-0.17, 1.33+-0.13, 1.32+-0.13 ve 1.28+-0.12 olarak bulunmuştur. Yem değerlendirme sayıları gruplarda sırasıyla 1.46, 2.94, 3.42 ve 2.86 olarak hesaplanmıştır. Böylece yarı yaş yemlerin alabalık pelet yemine kıyasl kıyasla yem masraflarında I. Grup'ta %67.78, II. Grup'ta %55.49 ve III. Grup'ta ise %68.65 oranında bir tasarruf sağladığı tespit edilmiştir. Araştırmadan elde edilen canlı ağırlık artışı ve ekonomik analiz sonuçları alabalık içorganı, hamsi ve palamut içorganı ile soya unu ve iyi öğütülmüş buğday kepeği karışımlarıyla yapılan yarı yaş yemlerin gökkuşağı alabalıklarının beslenmesinde kullanılabileceğini ve yem giderlerinde bir azalma yapacağını göstermiştir.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/31509.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27801

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.