Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorErkoyuncu, İbrahim
dc.contributor.authorTuran, Hülya
dc.date.accessioned2020-07-21T21:43:09Z
dc.date.available2020-07-21T21:43:09Z
dc.date.issued1996
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/31186.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/27754
dc.descriptionTez (yüksek lisans) –Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1996en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 31186en_US
dc.description.abstractBu araştırmada kuru ve salamura tuzlama yöntemleri ile tuzlanan gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss W. 1758) ve salmon (Salmo salar L. 1758) balıklarında 6 aylık depolama süresi boyunca meydana gelen kimyasal ve organoleptik değişimler incelenmiştir. Araştırma sonunda kuru tuzlama yönteminde daha fazla oranda olmak üzere kurumadde, ham kül ve tuz miktarlarının arttığı saptanmıştır. Buna karşılık balıklarda ham protein ve ham yağ miktarlarının azaldığı, bu azalmanın salmon balıklarında daha yüksek oranlarda olduğu gözlenmiştir. Bayatlama parametresi olarak kullanılan TVB-N değeri başlangıç değerlerine göre kuru tuzlama yönteminde 3-3.5 kat, salamura yönteminde 3-3.8 kat,TBA değeri ise kuru tuzlamada 36 kat salamurada 2 3 kat artmıştır.Ancak 6 ay sonunda saptanan değerler sağlık açısından tolere edilen değerlerin altında kalmış,yani tüketilebilirlik özelliğini korumuştur.en_US
dc.formatVI, 68 y. : şekil, fotoğraf ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBalıklar -- Konserve tekniklerien_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS T929fen_US
dc.titleFarklı tuzlama yöntemlerinin değişik balıklarda kalite ve saklama süresine etkileri / Hülya Turan; Danışman İbrahim Erkoyuncu.en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster