Dumanlanmış midye (mytillus galloprovincialis Lam. 1819) marinatlarında kalite değişimleri / Göktuğ Dalgıç; Danışman İbrahim Erkoyuncu.
Özet
Araştırmanın amacı, Türkiye'de çoğunlukla sahil bölgelerinde, taze olarak, tüketilen Akdeniz midyesi (Mytillus galloprovincialis Lam. 1819)'nidumanlayıp marine ettikten sonra kimyasal ve duyusal kalitesini araştırmak ve ürünün raf ömrünü tespit etmektir.Bu amaçla çalışmamızda midyelerin bir kısmı dumanlanıp marine edilmiş ve bu gruba DMM, dumanlanmadan marine edilmiş gruba ise MM ismi konulmuştur.Her ay periyodik olarak yapılan duyusal ve kimyasal analizler sonucunda, DMM grubu marinatlar 3 ay, MM grubu marinatlar ise 2 ay iyi kalitesini korumuştur.Yapılan deneme sonucunda dumanlanmış midye marinatının yeni bir ürün olarak piyasay sunulabileceği ve +5ºC'de 3 ay süresince iyi kalitede saklanabileceği sonucuna varılmıştır.
Koleksiyonlar
- Öksüz Koleksiyonu [714]