• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Dumanlanmış midye (mytillus galloprovincialis Lam. 1819) marinatlarında kalite değişimleri / Göktuğ Dalgıç; Danışman İbrahim Erkoyuncu.

Tarih

2000

Yazar

Dalgıç, Göktuğ

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Araştırmanın amacı, Türkiye'de çoğunlukla sahil bölgelerinde, taze olarak, tüketilen Akdeniz midyesi (Mytillus galloprovincialis Lam. 1819)'nidumanlayıp marine ettikten sonra kimyasal ve duyusal kalitesini araştırmak ve ürünün raf ömrünü tespit etmektir.Bu amaçla çalışmamızda midyelerin bir kısmı dumanlanıp marine edilmiş ve bu gruba DMM, dumanlanmadan marine edilmiş gruba ise MM ismi konulmuştur.Her ay periyodik olarak yapılan duyusal ve kimyasal analizler sonucunda, DMM grubu marinatlar 3 ay, MM grubu marinatlar ise 2 ay iyi kalitesini korumuştur.Yapılan deneme sonucunda dumanlanmış midye marinatının yeni bir ürün olarak piyasay sunulabileceği ve +5ºC'de 3 ay süresince iyi kalitede saklanabileceği sonucuna varılmıştır.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/37223.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27747

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.