Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorBatı, Hümeyra
dc.contributor.authorBaşak, Müberra
dc.date.accessioned2020-07-21T21:39:32Z
dc.date.available2020-07-21T21:39:32Z
dc.date.issued1993
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/37263.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/27310
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1993en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 37263en_US
dc.description.abstractBu araştırmada, ülkemizde tüketilen 11 çeşit süt ürününün N-nitrozamin içerikleri kalitatif ve kantitatif olarak belirlenmeye çalışılmıştır. N-nitrozilaminlerin kalitatif analizinde ince tabaka kromatografik, kantitatif analizinde ise UV-VIS spektrofotometrik yöntemler kullanılmıştır ve süt ürünlerinin total N-nitrozamin içerikleri DMNA cinsinden belirlenmiştir. Ayrıca, N-nitrozaminlerin ekstraksiyonunda, ısıtma işlemine dayanan sokslet ekstraksiyonu ve oda sıcaklığında normal sıvı-katı ekstraksiyonu olmak üzere iki farklı yöntem kullanılmış ve ikinci ekstraksiyon yönteminin daha iyi sonuçlar verdiği gözlenmiştir. Yapılan analizler sonucunda; kaşar peyniri, taze peynir, çökelek, teneke peyniri, tel peynir ve lor peynirinin DMNA cinsinden sırasıyla; 0.57, 0.44, 0.62, 0.64, 0.96 ve 0.87 ppm düzeylerinde N-nitrozamin içerdikleri belirlenmiştir.en_US
dc.formatVI, 44 y. : resim ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSüt ve süt ürünlerien_US
dc.subjectGıda katkı maddelerien_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS B297b 1993en_US
dc.titleBazı süt ürünlerinde kanserojen N-nitrozaminlerin belirlenmesi / Müberra Başak; Danışman Hümeyra Batı.en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster