• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Depolama yöntem ve süresinin havuç bileşimi ve duyusal özelliklerine etkisi / Banu Özyavuz; Danışman N. Şule Üstün.

Date

1997

Author

Özyavuz, Banu

Metadata

Show full item record

Abstract

Bu araştırma Bafra ve Amasya yöresinden temin edilen Nantes çeşidi havuçlara uygulanabilecek muhafaza yöntemlerini belirlemek ve muhafaza yöntemlerini birbirleri ile karşılaştırıp en iyi muhafaza yöntemini ve süresini saptamak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla havuç örnekleri soğukta, dondurularak, konservelenerek ve kurutularak 6 ay süre ile depolanmışlardır. İşlemenin hemen ardından ve depolama sırasında 1., 2., 3., 4., 5., 6. aylarda alınan örneklerde kurumadde, titrasyon asitliği, toplam şeker, invert şeker, sakkaroz, askorbik asit ve toplam karoten gibi bileşenlerin yanında duyusal değerlendirme de yapılmıştır. Elde edilen sonuçlar istatistiksel olarak değerlendirilmiştir. Uygulanan muhafaza yöntemleri ve depolama sürelerinin havuçların kurumadde, titrasyonasitliği değeri, toplam şeker, invert şeker, sakkaroz, askorbik asit ve toplam karoten miktarları üzerine p küçük eşittir 0.01 düzeyinde önemli derecede etkili olduğu belirlenmiştir. Duyusal analizler sonucunda da uygulanan muhafaza yöntemleri ve depolama süreleri havuçların renk, koku, tad ve aroma ve toplam duyusal puanları üzerine p küçük eşittir 0.01 düzeyinde önemli derecede etkili olmuştur.Elde edilen sonuçlar değerlendirildiğinde havuç bileşenlerinin orijinal değerlerine en yakın değerler dondurularak muhafaza yönteminde elde edilmiştir.

URI

http://libra.omu.edu.tr/tezler/31044.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/26629

Collections

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.