• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Standardı olan bazı reçel çeşitlerinin bileşimi üzerinde araştırmalar / İlkay Tosun.

Tarih

1991

Yazar

Tosun, İlkay

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırma , Samsun il merkezinde tüketime sunulan ve en çok tüketilen çilek , kayısı,vişne ,gül,incir,ayva reçellerinin kalitesini belirlemek , kimyasal özelliklerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Araştırma süresince Samsun'daki marketlerde bulunabilen farklı 10'ar adet çilek,kayısı,vişne,gül reçelleri ile 4 adet incir , 3 adet ayva olmak üzere toplam 47 reçel örneği üzerinde çalışılmıştır. Alınan reçel örneklerinde titrasyon asitliği (sitrik asit cinsinden) , pH, kül , kuru madde , çözünür katı madde , pektih , invert şeker , toplam şeker , sakkaroz miktarları ile koruyucu madde ve yapay boya tayinleri gibi kimyasal analizlerle ; doldurulma oranı, meyve oranı, taç yaprağı miktarı , çekirdek ve parçaları miktarı , sap ve çanak yaprak miktarı , brüt ve net ağırlık gibi fiziksel analizler yapılmıştır. Yapılan kimyasal analizler sonucunda pH değeri yönünden 47 örnekten %51.06 , çözünür katı madde miktarı açısından ise tüm örneklerin reçel standartlarında verilen değerlere uygun olduğu bulunmuştur. Uygulanan testler sonucunda bazı reçel örneklerinde yapay organik boya maddesi kullanıldığı , ancak herhangi bir koruyucu madde katılmadığı görülmüştür.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/35723.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/26626

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.