• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Tarhana yapımında peyniraltı suyu ve mısır unu kullanım olanakları üzerinde bir araştırma / Zeki Tarakçı; Danışman Ahmet Faik Koca.

Tarih

1992

Yazar

Tarakçı, Zekai

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada yoğurt ve buğday unu yerine peyniraltı suyu ve mısır unu kullanarak yeni tarhana çeşitlerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmada farklı formulasyonda 24 tarhana örneği üretilerek bu örneklerde kimyasal ve duyusal özelikler tesbit edilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre; mısır unu tarhanalarında protein,nişasta,azotsuz ekstrakt,kalsiyum,buğday tarhanalarından daha düşük,yağ,kül,selüloz,asitlik derecesi,fosfor,çinko,magnezyum ve demöir daha yüksek oranlarda bulunmuştur. Formülasyonda yoğurt yerine artan oranlarda peyniraltı suyuna yer verilmesi; protein,yağ,nişasta,selüloz ve enerji değerini azaltırken kül,N'suz ekstrakt ve asitlik derecesinde artışa yol açmıştır. Mayalama ile örneklerin Protein,yağ,kül değeri fosfor ve magnezyum oranları artarken N'suz ekstrakt,çinko,demir ve kalsiyum oranlarında azalma meydana gelmiştir. Duyusal analiz sonuçlarına göre mısır ve peyniraltı suyunun kullanıldığı tarhana örnekleri buğday ve yoğurt ile üretilen tarhanalar kadar beğenilmiştir.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/36656.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/26620

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.