• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Biyoloji Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Biyoloji Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Uresiphita gilvata Fabricus 1794 (crambidae) larvalarının beslenmesini ve gelişmesini etkileyen kimyasal etkenlerin yapay besinlerle belirlenmesi / Hatice Karadeniz; Danışman Mahmut Bilgener

Tarih

2011

Yazar

Karadeniz, Hatice

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

özet.,Bu çalısmada, Uresiphita gilvata Fabricus 1794 (Crambidae)’nın son larvaevresinde yapay besinlerle beslenme deneyleri yapılmıstır. Kimyasal etkenlerin U.gilvata larvalarının beslenme ve gelismesine etkilerini incelemek için farklı içerikleresahip 14 çesit yapay besin hazırlanmıstır. Dçerikleri farklı olan besinlerle beslenen bu larvaların toplam besin tüketim miktarları, pup ağırlıkları, pup protein ve lipitmiktarları, gelisim süreleri belirlenmis, kontrol yapay besinle beslenen larvalarla eldeedilen veriler karsılastırılmıstır.Kontrol besini ve bu besinin içeriğine ek olarak farklı konsantrasyonlarda tanik asit, nikotin, kinin ve selüloz ilave edilip içerikleri farklı besinler hazırlanmıstır. Ayrıcakontrol besinindeki protein ve karbonhidrat miktarları değistirilerek protein vekarbonhidrat oranları farklı olan besinler de hazırlanmıstır. Hazırlanan besinlere tanikasit % 1, % 3, % 5, kinin ve nikotin % 0,125, % 0,250, % 0,5, selüloz % 10 ve % 30 oranlarında hesaplanarak eklenmistir. Protein ve karbonhidrat miktarları değistirilmisbesinlerdeki protein (P) ve karbonhidrat (K) oranları (P2X:K1) ve (P1:K2X) seklindebelirlenmistir. Böylece elde edilen 14 farklı besin grubunun etkileri incelenmistir.Düsük konsantrasyonlarda (% 1) tanik asit uyarıcı etki gösterip besin tüketimini arttırırken, nikotin (% 0,125) ve kinin (% 0,125) caydırıcı etki gösterip tüketimidüsürmüstür. Besinlerdeki sekonder madde miktarı arttıkça tanik asit ilaveli besingrupları tüketim miktarını, pup ağırlığını ve lipit miktarını düsürmüs, buna karsılıknikotin ve kinin ilave edilmis besin grupları tüketim miktarını, pup ağırlığını, pupprotein ve lipit miktarını arttırmıstır. Selüloz eklenmis besinlerde pup lipit miktarı artmıs, düsük konsantrasyonda (% 10) selüloz ilave edilmis besinin tüketimi artmıstır. Protein miktarı bakımından iki kat zengin olan besini tüketen larvaların yalnız pup protein miktarlarında artıs gözlenmistir. Karbonhidrat miktarı iki kat artırılmıs besin grubunda pup ağırlığı ve protein miktarlarında artıs gözlenmistir. Gelisim süresi, yüksek konsantrasyonda tanik asit (% 5) ve kinin (% 0,5) bulunan besinlerde uzamıs, proteini fazla olan besinde kısalmıstır.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/77554.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/25760

Koleksiyonlar

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [277]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.