• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Samsun'da ısıtmasız plastik seralarda son turfanda organik domates, biber ve patlican yetiştiriciliğinde değişik dikim zamanı, malçlama ve gübrelemenin bitki büyümesi ve verimine olan etkileri üzerine bir araştırma / Ayşe Ekdioğlu; Danışman Sezgin Uzun

Tarih

2005

Yazar

Ekdioğlu, Ayşe

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışma Samsun ekolojik koşullarında ısıtmasız plastik seralarda son turfanda organik domates, biber ve patlıcan yetiştiriciliğinde değişik dikim zamanı, malçlama ve gübrelemenin bitki büyümesi ve verimine olan etkilerinin ortaya konması amacıyla yürütülmüştür. Deneme domateste üç farklı dikim zamanı (17.07.02 ( I.), 25.07.02 (II.), 09.08.02 (III.)), biberde iki farklı dikim zamanı (07.08.02 (I.), 24.08.02 (II.)) ve patlıcanda iki farklı dikim zamanı (17.07.02 (I.), 13.08.02 (II.)) uygulanmıştır. Her dikim zamanında malçlı ve malçsız uygulama ve bu uygulamaların her birinde de dört gübre dozu ( Kontrol, 0.9, 1.8, 2.7 gr/bitki) uygulaması yapılmıştır.Deneme süresince sera içi ışık şiddeti, ortam sıcaklıkları ve sera içi atmosfer sıcaklıklarında ölçümler yapılmıştır. Kullanılan plastik serada 17 Temmuz ile 13 Kasım arasında ortalama sıcaklık 27 °C'dir. 17 Temmuz ile 13 Kasım arasında sıcaklık 31 °C'den 29 °C'ye düşmüştür. Kök bölgesi ortam sıcaklığı ise yaklaşık 30 °C'den yaklaşık 9 °C'ye düşmüştür. Fotosentetik Aktif Radyasyon (FAR) ise, yetiştirme dönemi başında 600 Mmol m¯²sn¯¹ iken, ortasında 1000 Mmol m¯²sn¯¹'e yükselmiş ve sonunda 400 Mmol m¯²sn¯¹ civarına düşmüştür.Araştırma sonucu bitki boyu, gövde çapı, yaprak sayısı ve toplam verim / bitki değerleri I. dikim zamanı bitkilerinde en yüksek bulunmuştur. Kullanılan organik gübrelerin bitki büyüme ve verimine etkileri istatistiksel olarak önemli bulunmuştur. Domates, biber ve patlıcanda bütün dikim zamanları dikkate alındığında bitkilerde ürün vermeye başlama zamanları arasında çok önemli farklılıklar görülmüştür.Domates ve biberde ortalama meyve ağırlığı (OMA)'nda en fazla artış I. dikim zamanında meydana gelmiş olup domates, biber ve patlıcanda en yüksek toplam verimler I. dikim zamanından elde edilmiştir.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/17131.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/25429

Koleksiyonlar

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [145]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.