• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Değişik uygulamaların kivi tohumlarının çimlenme ve çöğür gelişimi üzerine etkileri / Emine Erişgin ; Danışman Muharrem Özcan.

Tarih

1996

Yazar

Erişgin, Emine

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırma kivi tohumlarına yapılan değişik uygulamaların tohumların çimlenmesi ve çöğür gelişimi üzerine olan etkilerini ortaya koyabilmek amacıyla 1994-1996 yılları arasında yapılmıştır.Tohumlar oda sıcaklığında katlama,4°C 'de katlama, 4°C'de katlama+Gibberelik asit (GA3), 4°C'de 2 hafta muhafaza 2500 ppm GA3 ve 5000 ppm GA3 uygulamalarına tabi tutularak ekilmişlerdir. Katlama uygulamaları 2,3 ve 4 hafta olmak üzere 3 farklı sürede yapılmıştır. Denemede elde edilen sonuçlara göre uygulamaların tohumların çimlenme oranları üzerine etkileri 1994 yılında önemli düzeyde bulunurken 1996 yılında ise önemsiz olmuştur. 1994 deneme yılında çimlenem oranları %3.67 ile %31.67 arasında değişmiş ve en yüksek çimlenme oranları 2500 ppm GA3 uygulamasından elde edilmiştir.1996 deneme yılında ise çimlenme oranları %1.33 ile %26.33 arasında değişmiş ve en yüksek çimlenme oranı oda sıcaklığında 4 hafta katlama uygulamasından elde edilmiştir. Uygulamaların çöğür gelişimi üzerine etkileri incelendiğinde 2500 ppm GA3 ve oda sıcaklığında 4 hafta katlama uygulamalarının diğer uygulamalara göre daha iyi sonuçlar verdiği tesbit edilmiştir. Çöğür çapı, sürgün yaş ağırlığı, sürgün kuru ağırlığı ve kök yaş ağırlığı bakımından en iyi sonuçlar 2500 ppm GA3 uygulamasından elde edilirken çöğür boyu, yaprak sayısı,kök kuru ağırlığı,en gelişmiş kök çapı ,en gelişmiş saçak kök uzunluğu ,yan kök sayısı ve yan köklerdeki dallanma sayısı bakımından ise en iyi sonuçlar oda sıcaklığında 4 hafta katlama uygulamasından elde edilmiştir. Ayrıca çöğürlerde sürgün ve kök gelişimi dikkate alınarak çöğür kalitesi 1-5 puanlama sistemine göre belirlenmiş ve uygulamaların çöğür kalitesini istatistiki olarak önemli düzeyde etkilediği tesbit edilmiştir. Uygulamaların aldıkları puanlar 0.43 ile 3.60 arasında değişmiş ve en yüksek puanı oda sıcaklığında 4 hafta katlama uygulamasına ait çöğürler almıştır.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/36789.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/25390

Koleksiyonlar

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [145]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.